Tvrtka Preventa d.o.o. već 12 godina pomaže poslodavcima da u skladu sa zakonskim propisima provode obveze zaštite na radu. Preventa se posebno ističe po tome što razvija programske aplikacije koje poslodavcima omogućuju da vode zaštite na radu u online okruženju. Budući da je digitalizacija poslovnih procesa neminovna budućnost u gotovo svim djelatnostima, Preventa je razvila informacijski sustav koji poslodavcima, odnosno njihovim stručnjacima zaštite na radu i ovlaštenicima, omogućava efikasnije upravljanje dokumentima sigurnosti na radu uz online pristup.

Sustav se zove e-Preventa, a ujedinjuje tri sastavnice, odnosno aplikacije: DMS sustav za upravljanje dokumentima sigurnosti na radu, e-Learning sustav za online osposobljavanje za rad na siguran način i e-Procjenu, programsku aplikaciju za izradu procjene rizika.

Kako bi se prilagodila potrebama svojih klijenata, osim pružanja usluga zaštite na radu i razvoja programskih rješenja za vođenje zaštite na radu, Preventa je pokrenula proizvodnju sigurnosnih znakova, u skladu s Pravilnikom o sigurnosnim znakovima (NN 91/15, 102/15) i europskom normom EN ISO 7010. Ti su znakovi sigurnosti proizvedeni najnovijom UV LED tehnologijom digitalnog tiska na najboljim industrijskim pisačima poznatih svjetskih proizvođača Roland i Mutoh.

Znakovi sigurnosti namijenjeni su različitim korisnicima ovisno o njihovim specifičnostima u poslovanju. To su znakovi zabrane i znakovi opasnosti, znakovi obveza, požarni i uredski znakovi, znakovi za kemikalije i za radilišta, znakovi za električne instalacije, kombinirani znakovi, znakovi evakuacije, znakovi prve pomoći i upute za rad na siguran način na različitim strojevima i različitim mjestima.

Preventini znakovi zaštite na radu dostupni su i u web-trgovini Preventa plus. Preventa želi biti dostupna korisnicima diljem europskog tržišta, stoga nudi znakove sigurnosti u sklopu svoje internetske trgovine Sicherheitszeichen za znakove opasnosti na njemačkom jeziku, Segnaletica di sicurezza na talijanskom jeziku i Varnostni znaki na slovenskom jeziku.

Sve novosti vezane uz područje sigurnosti na radu mogu se naći i na blogu zaštita na radu, a za sva dodatna pitanja korisnici se mogu obratiti e-poštom upit@preventa.hr ili nazvati na broj telefona 01 6442-851.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!