hm-front-midiToplo vrijeme na ključnim europskim tržištima i uskršnji blagdani omogućili su švedskom modnom lancu Hennes&Mauritz (H&M) da u travnju dosegne najveći rast prihoda u zadnjih osam mjeseci.

Grupa je izvijestila o 11-postotnom rastu prihoda na godišnjoj razini iskazano u lokalnim valutama, nadvisivši očekivanja analitičara koji su predviđali njihov rast za devet posto.

Ove je godine u travnju bilo nešto više tradicionalno pogodnih dana za kupnju u odnosu na prošlogodišnji, dok je toplije vrijeme u mnogim europskim središtima dodatno potaklo kupce na posjete trgovinama i obnovu garderobe proljetnom odjećom.

Ukupna prodaja drugog u svijetu maloprodajnog lanca za odjeću, koja uključuje i trgovine otvorene prošle godine, skočila je 21 posto. Riječ je o njezinom najvećem rastu nakon kolovoza prošle godine kada je porasla 24 posto.

H&M, drugi najveći trgovac na malo nakon španjolskog Inditexa, vlasnika brenda Zara, ne objavljuje apsolutne vrijednosti prihoda na mjesečnoj razini niti komentira podatke o rastu. (H)