Pobjednici Eko paket natjeƒaja i ambasadorica projekta Iva µulentiåU organizaciji udruge Lijepa naša i kompanije Tetra Pak, proglašeni su pobjednici 5. Eko paket projekta, u kojem je sudjelovalo preko 100 škola i vrtića iz cijele Hrvatske, što je gotovo 40.000 djece.

Pobjednik u kategoriji dječjih vrtića je Dječji vrtić Križ iz Križa i njihovi mališani koji su izradili brojne kreativne radove  na zadanu temu “Dan planete zemlje”. U kategoriji djece od 1. do 4. razreda pobjedu je odnijela Osnovna škola Kalnik iz Kalnika čiji su učenici oduševili radovima na zadanu temu “Zaštita šuma”, dok su učenici Osnovne škole Milan Amruš iz Slavonskog Broda pobijedili u kategoriji od 4. do 8. razreda i to zahvaljujući radovima na zadanu temu “Dan planete zemlje”.

Iva Šulentić, kao član žirija i ambasador projekta, uručila je nagrade pobjednicima te je naglasila kao je konkurencija bila zaista velika. Također, Iva je istaknula kako je pristigao uistinu veliki broj radova te da u ovom natječaju nije važno pobijediti, već sudjelovati jer samim sudjelovanjem djeca čine dobro za okoliš, što i jest glavni cilj ovog projekta.

Ove godine u sklopu projekta Eko-paket održano je šesnaest edukativnih radionica na kojima su djeca imala priliku naučiti reciklirati te brinuti za okoliš u kojem odrastaju, kako bi jednog dana i sami postali odgovorni članovi zajednice.

Eko-paket već petu godinu za redom okuplja Eko škole i vrtiće iz svih dijelova Hrvatske s ciljem edukacije najmlađih naraštaja o važnosti brige za okoliš i načinima odgovornog ponašanja. Škole i vrtići, koji su prijavljeni u projekt, tijekom godine su sakupljali upotrijebljenu Tetra
Pak ambalažu te od iste izrađivali skulpture, čestitke, crtane radove ili druga kreativna remek-dijela na zadane teme – klimatske promijene, zaštita šuma, Dan planete zemlje i reciklaža.

Više informacija saznajte na službenoj web stranici.