Program Mastercard Start Path Global u potrazi za startupima iz Hrvatske

mastercard-start-path_2Mastercard je najavio da su u okviru programa Start Path Global otvorene prijave za startupe diljem svijeta, pa tako i one iz Hrvatske. Program Mastercard Start Path Global podrazumijeva suradnju sa startupima s ciljem unaprjeđenja njihovog poslovanja, ubrzanja provedbe inovativnih rješenja i povećanja profitabilnosti.

Start Path je integralni dio šire inicijative kompanije Mastercard usmjerene na partnerstva s najboljim startupima i stvaranje novih iskustava za potrošače, poslovne partnere i financijsku industriju u cjelini.

Utemeljen 2014., Start Path je kompaniji Mastercard pružio mogućnost izravne suradnje s globalnim startupima koji razvijaju inovativna rješenja s različitih područja – od umjetne inteligencije i razgovorne trgovine do tzv. blockchaina. Otad je u program uključeno preko 90 tvrtki s 24 tržišta, a Mastercard trenutno provodi pilot-projekte ili je direktno uložio u gotovo 20 posto tih tvrtki.

“U 2014. smo željeli napraviti nešto više kako bismo podržali inovativnost novih, mladih tvrtki. Vjerujemo da je svaki startup jedinstven te da ne postoji univerzalni pristup koji će odgovarati svakom od njih. Zato  koristimo različite mehanizme kao što su pilot-projekti vezani uz naše poslovne jedinice, pristup našem aplikacijskom programskom sučelju ili povezivanje s bazom potrošača i partnerskim mrežama”, rekao je Stephane Wyper, globalni voditelj programa Mastercard Start Path

U POTRAZI ZA LOKALNIM STARTUPIMA
Start Path je u Europi zabilježio uspjehe te intenzivira potragu u lokalnoj startup zajednici. Cilj programa je okupiti inovativna rješenja i potaknuti uspjeh mladih tvrtki koje rade na trgovinskim rješenjima nove generacije. Tako će ovaj šestomjesečni, virtualni program pomoći startupima iz regije u prevladavanju poslovnih izazova i upoznati ih s novim mogućnostima diljem svijeta.

Start Path inače surađuje s irskim startupom ClubApp koji sportskim klubovima u Ujedinjenom Kraljevstvu pruža platformu za dijeljenje informacija o utakmicama uživo, ujedno generira sportske statistike, a integrirao je i Qkr! s Masterpass tehnologijom pa članovi mogu platiti članarinu za sportske klubove ili kupiti brendiranu robu preko aplikacije.

mastercard-start-path_1Rainbird, sa sjedištem u Norwichu, trenutno radi na stvaranju virtualnog asistenta koji se temelji na umjetnoj inteligenciji s ciljem povećanja učinkovitosti u dijeljenju znanja i procesu donošenja odluka u loyalty prodajnom timu kompanije Mastercard u Ujedinjenom Kraljevstvu. DoPay, DigiSEq, Everledger i Universal Basket u suradnji sa Start Pathom rade na identificiranju područja za rast, potencijalnih partnerstava i planova integracije u kompaniji Mastercard, ali i izvan nje.

Prijaviti se možete putem linka do 11. listopada 2016. u 18 sati

Prethodni članakLidl do 2018. godine otvara 150 trgovina u Americi
Sljedeći članakJasminka Rojko nova članica Uprave Raiffeisen Factoringa