Metro grupa se planira razdvojiti na dvije strateški fokusirane tvrtke – veleprodajnu i prehrambenu te tvrtku za proizvode i usluge u potrošačkoj elektronici.

Dok će prva objediniti Metro Cash & Carry i Real pod zajedničkim nazivom Metro, na čelo kojeg će doći aktualni predsjednik Uprave Metro grupe Olaf Koch, Media-Saturn izdvojit će se u tvrtku Ceconomy za proizvode i usluge u potrošačkoj elektronici, a na čelu će mu biti aktualni član Uprave Metro grupe i predsjednik Uprave Media-Saturna Pieter Haas.

Ovakvo razdvajanje predložit će se početkom veljače na godišnjem sastanku dioničara Metro grupe, što treba podržati dvotrećinska većina temeljnog kapitala. Tri izvorna dioničara koja drže polovicu glasova iskazali su podršku razdvajanju, poručuju priopćenjem iz Metro grupe.

Kreiranje dviju nezavisnih tvrtki nastavak je procesa transformacije Metro grupe. Temelji za razdvajanje, ističu, stvoreni su zahvaljujući kontinuiranom rastu prodaje Metro Cash & Carryja tijekom 13 kvartala te najvišem tržišnom udjelu Media-Saturna u povijesti poslovanja.