VijestiSvijetRazdvaja se Metro grupa

Razdvaja se Metro grupa

Metro grupa se planira razdvojiti na dvije strateški fokusirane tvrtke – veleprodajnu i prehrambenu te tvrtku za proizvode i usluge u potrošačkoj elektronici.

Dok će prva objediniti Metro Cash & Carry i Real pod zajedničkim nazivom Metro, na čelo kojeg će doći aktualni predsjednik Uprave Metro grupe Olaf Koch, Media-Saturn izdvojit će se u tvrtku Ceconomy za proizvode i usluge u potrošačkoj elektronici, a na čelu će mu biti aktualni član Uprave Metro grupe i predsjednik Uprave Media-Saturna Pieter Haas.

Ovakvo razdvajanje predložit će se početkom veljače na godišnjem sastanku dioničara Metro grupe, što treba podržati dvotrećinska većina temeljnog kapitala. Tri izvorna dioničara koja drže polovicu glasova iskazali su podršku razdvajanju, poručuju priopćenjem iz Metro grupe.

Kreiranje dviju nezavisnih tvrtki nastavak je procesa transformacije Metro grupe. Temelji za razdvajanje, ističu, stvoreni su zahvaljujući kontinuiranom rastu prodaje Metro Cash & Carryja tijekom 13 kvartala te najvišem tržišnom udjelu Media-Saturna u povijesti poslovanja.

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...