Ricardo nastavlja s investicijama

Tvrtka Ricardo tijekom rujna zaokružit će ciklus planiranih ulaganja za ovu godinu zaprimanjem novih deset kamiona/tegljača i jednako toliko poluprikolica opremljenih rashladnim sustavima. Na taj će način njihova flotila dosegnuti brojku od 120 voznih jedinica a istovremeno će obilježiti puštanje dviju solarnih elektrana u rad, piše Glas Slavonije.

Prva solarna elektrana je kapaciteta 300 kilovata i smještena je na krovu Ricardovog distribucijsko-logističkog centra u Dardi, dok će se na krovu centra u Osijeku nalaziti manja elektrana od 30 kilovata.

Za tu potrebu osnovali su tvrtku kći Ricardo energija. I naposljetku, pustit će u rad već duže vremena najavljivanu liniju za proizvodnju voćnih sokova.

“Uz prethodna ovogodišnja ulaganja godinu zaključujemo s ukupnim investicijama vrijednim 30 milijuna kuna”, kaže Milan Vrdoljak, direktor i suvlasnik Ricarda.

Njegov partner Darko Rimac podsjeća da su u ožujku preuzeli deset novih kamiona, a ljetos su kupili još pet rabljenih.

“Istina je da smo za ovu godinu najavili tri tranše novih kamiona i prikolica, no tehnički se nije uspjela realizirati druga primopredaja, planirana za početak lipnja, pa smo se pokrili nabavom rabljenih kamiona”, objašnjava Vrdoljak.

Ali za iduću godinu, do lipnja, najavljuju također dvije tranše, kupnju ukupno 30 novih kamiona.

“Dosegnut ćemo brojku od 150 voznih jedinica i to bi onda bilo to”, kaže Rimac. Sve to prati i zapošljavanje. Na kraju prošle godine imali su 132 zaposlena, danas ih je 158 uz najavu primitka još 15 što vozača, što tehničkog osoblja.

“Rast je to od 20 posto, ali zadovoljstvo je to što je rast prihoda u osam mjeseci ove godine još jači – 25 posto”, kaže Vrdoljak. (Glas Slavonije)

Prethodni članakUrod pšenice u Hrvatskoj smanjen 5%
Sljedeći članakSardina: Kroz IPARD do 250 mil. kn vrijednog pogona za preradu ribe