S radom počelo 16 prodajnih mjesta Lidla u Srbiji

Od 16 prodavaonica, pet je otvoreno u Beogradu, a prodajna mjesta kupce čekaju još i u Boru, Kragujevcu, Nišu, Leskovcu, Smederevu, Subotici, Somboru, Užicu, Šapcu, Novom Sadu i Zrenjaninu

S otvorenja Lidla u Kragujevcu

Njemački diskontni lanac Lidl otvorio je u četvrtak u 8 sati prvih 16 maloprodajnih objekata u Srbiji. Otvaranje je svečano obilježeno presijecanjem vrpce, a svih objekata u 12 gradova počelo je raditi u istoj minuti.

Iako je otvaranje bilo zakazano za 8 sati, prema pisanju b92, ispred prodajnih mjesta redovi su se formirali i prije 6 sati jutros. Potrošačima je na raspolaganju 1.500 brendova od čega, zahvaljujući suradnji s više od 25 dobavljača iz Srbije, 350 iz domaće proizvodnje.

Zaposleni će imati petodnevni radni tjedan, a elektronska evidencija omogućit će kompaniji da plaća i poštuje svaku minutu njihovog rada, poručili su iz Lidla.

Od 16 prodavaonica, pet je otvoreno u Beogradu, a prodajna mjesta kupce čekaju još i u Boru, Kragujevcu, Nišu, Leskovcu, Smederevu, Subotici, Somboru, Užicu, Šapcu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Na otvorenju jedne trgovine bio je i predsjednik Aleksandar Vučić te je kazao da je dućan “puno ljepši i veći nego u Bugarskoj”. Kad je došao do blagajne, Vučić je rekao: “Nisam ponio novac pa nisam ništa kupio, ali se nadam da ćete imati dosta posla”, prenosi b92.

Do kraja godine, otvorit će se trgovine u Vršcu, Indjiji, Pančevu, Kikindi, Kruševcu, Jagodini i na još jednoj lokaciji u glavnom gradu.

Lidl je dio Schwarz grupacije. U ovom trenutku radi u 27 zemalja Europe i SAD-a, a njegova mreža broji više od 10.500 trgovina i zapošljava oko 260.000 ljudi. Schwarz grupa (Kaufland, Lidl) kao najveći europski maloprodajni lanac prehrambenih proizvoda u 2017. godini ostvarila je prodaju od 96,9 milijardi eura.

Prethodni članakMelem predstavio četiri nova proizvoda iz linije Melem Baby
Sljedeći članakSredstva za pranje posuđa: Oporavak redovne cijene