Uprava Saponije odlučila je nagraditi svoje zaposlenike jednokratnom nagradom u iznosu od 1.000 kuna neto te im na taj način zahvaliti na njihovom nesebičnom radu u vrijeme epidemije koronavirusom, objaili su u subotu iz te kompanije.

“U Saponiji se, zbog potreba za njihovim proizvodima, proizvodi povećanim kapacitetom kako bi osigurali dovoljne količine deterdženata, sredstava za čišćenje te sapuna, a dodatno su angažirani i u proizvodnji sredstva za dezinfekciju ruku i površina”, navodi se u priopćenju.

Iz kompanije, koja već 126 godina brine o čistoći i higijeni ljudi i njihovih domova, ističu kako osjećaju posebnu odgovornost prema građanima Hrvatske te su osigurali sve potrebno za normalno odvijanje proizvodnje.

Među najpoznatijim Saponijinim proizvodima su Faks helizim, Ornel, Likvi, Arf ,Bis, Kalodont i Lahor, a iz tvrtke ističu da tih proizvoda ima u dovoljnim količinama te da su za njihovu povećanu proizvodnju pravovremeno osigurane sirovine i ambalaža.

“Zaposlenici Saponije su se i do sada uvijek dodatno angažirali kada je to bilo potrebno, tako da i dalje vjerujemo u njihov doprinos da svi što lakše prebrodimo ovu situaciju prouzrokovanu epidemijom koronavirusom”, zaključuje se u priopćenju.

Saponia, čije je sjedište u Osijeku, proizvodi deterdžente široke potrošnje (za pranje i njegu rublja, pranje posuđa i sredstva za čišćenje), njen toaletni program obuhvaća sredstva za oralnu higijenu i njegu tijela, a proizvodi i sredstva za industriju i instituciju (proizvodi za pranje, čišćenje i dezinfekciju u različitim industrijskim poduzećima i institucijama). (Hina)