Nova linija omogućila je razvoj i posve novog brenda krutih toaletnih sapuna B-Safe

Osječka Saponia upravo je u rad pustila i svoju treću ovogodišnju veliku investiciju vrijednu 700 tisuća eura. Riječ je o liniji za proizvodnju krutih toaletnih sapuna – proizvoda po kojemu je ta velika deterdžentsko-toaletna kompanija i dobila ime 1953. godine, 60 godina nakon njezina utemeljenja 1894. godine.

“Tom našom posljednjom investicijom u cijelosti smo u posljednjih 15 godina, od kada je Saponia u većinskom vlasništvu Mepas Grupe, obnovili i tehnološki unaprijedili sve naše proizvodnje”, kaže Gordan Glavaš, direktor proizvodnje i unapređivanja poslovnih procesa Saponije.

Pritom ističe da ta nova investicija Saponiji omogućava proizvodnju visokokvalitetnih krutih toaletnih sapuna, ali i veliku fleksibilnost u njihovoj veličini – od 80 do 200 grama. Njome se i osjetno povećava proizvodni kapacitet toga važnog Saponijinog proizvoda te omogućava proizvodnja i pakiranje čak 180 sapuna u minuti.

“Iako je kruti toaletni sapun naizgled jednostavan proizvod, njegova proizvodnja vrlo je zahtjevna i složena. Kako bi se proizveo, on prolazi više od deset u nizu usklađenih pojedinačnih strojeva”, kaže Glavaš.

Prema riječima Dajane Mrčele, članice Uprave Saponije za komercijalu, instaliranjem nove linije za proizvodnju krutih toaletnih sapuna, tvrtka će već u sljedećoj godini napraviti veliki tržišni iskorak u tome proizvodnom segmentu.

S prodaje sedam milijuna jedinica u 2013. godini, od koje čak 60 posto u izvozu, planiraju prodaju 10 milijuna jedinica u 2014. godini, uvećanu za dodatna dva milijuna jedinica kroz robnu marku Konzuma. U sljedećim godinama planira se i dodatni rast budući da u Saponiji procjenjuju kako na domaćem, ali i izvoznim tržištima za to postoji značajan prostor.

Nova linija, uz redizajn postojećeg Saponijinog brenda Lahor, omogućila je Saponiji razvoj i posvema novog brenda krutih toaletnih sapuna B-Safe, koji će se na policama trgovina naći već potkraj ovoga mjeseca.

“Naši novi sapuni brenda B-Safe, razvijeni vlastitim snagama, na tržištu će biti pozicionirani s naglaskom na antibakterijsku zaštitu, uz atraktivno dizajniranu ambalažu. Njegovi sastojci su isključivo biljnog podrijetla, a naš novi sapun namijenjen je hidratizaciji i njezi čak i najosjetljivije kože, te je parkiran u ekološki prihvatljivoj ambalaži”, pojašnjava Mrčela te dodaje kako će se novi sapuni proizvoditi u tri varijante – Sensitive, Fresh i Original.

“I termin njihova lansiranja na tržište, uz strateški osmišljenu promotivnu kampanju, pažljivo je odabran upravo krajem prosinca, kada je vrijeme prehlada i gripa posebno izraženo, a zaštita od bakterija je u prvom planu”, ističe Mrčela.

Pritom ne krije kako u Saponiji od nove linije sapuna očekuju puno, naravno najviše na tržištu Hrvatske i BiH, ali i izvoznim tržištima istočnih zemalja gdje će se on isticati svojom kvalitetom i još uvijek prihvatljivom cijenom. (Glas Slavonije)