Slabija prodaja i tečajevi zakočili prihod Carlsberga

Sjedište Carlsberga

Prihod je u razdoblju od srpnja do rujna iznosio 20,3 milijarde danskih kruna (2,72 milijarde eura) i zadržao se na razini istog prošlogodišnjeg razdoblja

Danski pivar Carlsberg izvijestio je o stagnaciji prihoda u trećem tromjesečju zbog nepovoljnih valutnih tečajeva i smanjenog obujma prodaje koji su neutralizirali podignute cijene.

Prihod je u razdoblju od srpnja do rujna iznosio 20,3 milijarde danskih kruna (2,72 milijarde eura) i zadržao se na razini istog prošlogodišnjeg razdoblja.

Kada se isključe promjene valutnih tečajeva porastao je za 5,8 posto. Prihod po hektolitru porastao je za devet posto, što u Carlsbergu objašnjavaju podignutim cijenama. Obujam prodaje smanjio se pak za tri posto, uz 6,3-postotni pad u srednjoj i istočnoj Europi i 5,2-postotni u zapadnoj Europi.

Tvrtka je potvrdila procjene godišnjih rezultata, unatoč nedavnoj odluci o povećanju komercijalnih ulaganja u ostatku godine radi potpore prioritetima rasta.

I dalje očekuju organski rast operativne dobiti u rasponu od četiri do sedam posto. Nepovoljni valutni tečajevi smanjit će godišnji rezultat za 900 milijuna kruna, prema vrijednosti na dan 30. listopada, izračunali su. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakIT u maloprodaji – Trendovi: Ključna industrija za Hrvatsku
Sljedeći članakNeto dobit Kraš grupe na kraju trećeg kvartala porasla više od 20 posto