VijestiZemljaSniženja privukla kupce

Sniženja privukla kupce

shopping-night-ftdOvakve akcije trebalo bi organizirati barem jedanput mjesečno, poruka je zadovoljnih trgovaca

Drugi “The Best Shop Shopping night” održao se u srijedu navečer u središtu Zagreba. Od 20 do 24 sata više od 150 trgovina otvorilo je vrata i snizilo cijene asortimana od 10 do 80 posto.

Najviše posla tijekom akcije bilo je u trgovinama s odjećom za mlade, a kupci su rado iskoristili popuste u Magmi, Tommy Hilfigeru, X-Nationu, Dieselu, Adidasu i ostalim trgovinama na potezu od Frankopanske ulice do Trga bana Jelačića.

Obogatiti ponudu
“Ovo je odlično. Nismo očekivali toliko ljudi. U prvih sat i pol akcije već smo napravili promet oko 15.000 kuna. U ova četiri sata napravimo više prometa nego cijeli dan. Ovakve bi akcije trebalo organizirati barem jedanput mjesečno. Veća je gužva nego na bilo kojem otvorenju ili sniženju, a popust je 10 posto. Prema 50 ili 70 posto, koliko je popust na sniženjima, to je malo, a ipak privlači kupce”, kaže Nevenka Čičak, prodavačica u trgovini NafNaf.

Benetton trgovina na Cvjetnom trgu prvi put je sudjelovala u akciji. Cjelokupni asortiman u trgovini bio je snižen 20 posto.

“Ovaj noćni šoping pokazao se kao odličan potez jer ljudi navečer imaju više vremena. Sigurna sam da ćemo i ubuduće sudjelovati u ovakvim akcijama. Međutim, činjenica je i da kad bi se održavale prečesto, ne bi bilo toliko efekta koliko imaju ovako. Treba mijenjati teme i oblike promocije i svaki put ponuditi nešto novo što privlači kupce”, kaže Jadranka Markezić, voditeljica Benettonove trgovine.

Gužva nije bila samo u trgovinama s odjećom, nego i u drogerijama i parfumerijama.

Slično kao i kolegice u drugim trgovinama, zamjenica poslovođe u parfumeriji Limoni jako je zadovoljna odazivom kupaca. “I prošli put smo sudjelovali u akciji i jako se ugodno iznenadili. U ova četiri sata imamo 30-40 posto više prometa”, kažu u Limoniju.

No unatoč sniženjima neke su trgovine ipak ostale prazne. “Imamo jako kvalitetan asortiman, ali i krojeve koji su namijenjeni specifičnoj klijenteli tako da je očekivano da ne možemo imati navalu kao što to imaju neki naši kolege”, objasnila nam je trgovkinja u trgovini za one s punijim stasom.

Nešto manja zainteresiranost primijećena je i u ekskluzivnim buticima, poput Emporio Armanija, u kojem je asortiman bio snižen za 10 posto.

Dozvola Grada
Bez obzira na čak 60 posto snižen asortiman prevelike gužve nije bilo ni u Dolce&Gabbani. Osim trgovina koje su sudjelovale u akciji, radno su vrijeme produžile i neke druge prodavaonice. Potrebno je bilo samo dobiti dozvolu Grada da trgovina smije produžiti radno vrijeme. (pd)

Najava


Iduća akcija u prosincu

Velikim interesom za noćnu kupnju zadovoljni su i u The Best Shopu, magazinu koji je organizirao događaj. “U planu imamo sljedeći ‘shopping night’ koji će se u Zagrebu održati 22. prosinca, a proširit ćemo ga i na druge gradove, prije svega na Split pa Zadar i Rijeku”, kaže Melisa Skender, izvršna urednica The Best Shopa.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...