Tomislav Tolušić i Helmut Fenzl

Predsjednik Uprave Spar Hrvatska, Helmut Fenzl, predao je potpredsjedniku Vlade i ministru poljoprivrede, Tomislavu Tolušiću, popis svih Spar proizvoda čije su cijene smanjene zbog poreznog rasterećenja.

Od 1. siječnja Spar Hrvatska snizio je maloprodajne cijene više od 1500 proizvoda za više od 9,6 posto, koliko donosi porezno rasterećenje. Cijene proizvoda snižene su sukladno odluci Vlade o smanjenju PDV-a s 25 na 13 posto na svježe meso, ribu, voće, povrće, jaja i dječje pelene.

Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spar Hrvatska, poručio je kako kompanija podržava nastojanja Vlade koja poreznim rasterećenjem nastoji pomoći građanima, ali i stvoriti uvjete za daljnji rast gospodarstva. “Sniženje koje smo mi omogućili našim kupcima veće je od onog koje donosi porezno rasterećenje. Od početka godine po sniženim cijenama na našim se policama može naći više od 1500 proizvoda iz kategorija svježeg mesa, ribe, voća, povrća, jaja i dječjih pelena“, poručio je Helmut Fenzl.

Ministru Tolušiću predstavljena je i kampanja “Da! Domaće je!” kojom Spar Hrvatska na svojim policama nastavlja prednost davati domaćim dobavljačima. Udio hrvatskih dobavljača u ukupnom prehrambenom asortimanu već sada iznosi 77 posto, čime Spar potvrđuje svoju posvećenost hrvatskoj kvaliteti, ali daje i velik doprinos domaćem gospodarstvu.