VijestiZemljaSpar: 98 posto prodanog mlijeka je domaće

Spar: 98 posto prodanog mlijeka je domaće

Trgovački lanac Spar u prvih šest mjeseci ove godine prodao je oko 6,5 milijuna litara mlijeka, a čak 98 posto prodane količine odnosi se na domaće mlijeko, ističu u priopćenju

Samo dva posto prodanih količina mlijeka bilo je uvozno, a isključivo je riječ o specijalnim vrstama mlijeka nedostupnim na našem tržištu te vlastitim proizvodima Natur*pur svježe, Vital svježe, kozje svježe mlijeko te Free From mlijeko bez laktoze.

“U Spar-u podržavamo lokalnu proizvodnju i uvijek se trudimo na policama imati što više proizvoda lokalnih proizvođača. Cijenimo napore ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da se zaustave negativni trendovi u hrvatskom mljekarstvu te da svi sudionici mljekarskog lanca poduzmu sve kako se ne bi dogodio nestanak tog važnog sektora. Spar će i dalje podržavati domaće proizvođače mlijeka i ponosni smo što nas je ministar Tolušić izdvojio kao dobar primjer trgovačke prakse u tom segmentu”, kazao je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spar Hrvatska.

Najbolji je primjer mljekara BIZ s kojom Spar surađuje još od 2014. godine. Suradnja je započela s proizvodnjom Spar robne marke svježeg mlijeka i kiselog vrhnja, a ove smo godine proširili suradnju i uvrstili nekoliko proizvoda samog branda BIZ na naše police (jogurt, mliječni namaz, domaće kiselo vrhnje i sir).

Promet tog dobavljača u prvih šest mjeseci porastao je 70 posto što je najbolja potvrda da priliku za rast imaju i ostali hrvatski dobavljači.

Među domaćim dobavljačima Spar-a su Dukat, KIM, Vindija, Meggle, mljekara BIZ Pleternica, PIK Rijeka i Euromilk Bedenica. BIZ Pleternica za trgovački lanac Spar proizvodi robnu marku svježe Spar mlijeko i kiselo vrhnje Spar.

Euromilk Bedenica za Spar proizvodi osam proizvoda robne marke među kojima su svježi sir, maslac, namaz, jogurt i vrhnje. PIK Rijeka prisutan je nacionalno u gotovo svim Spar trgovinama.

Spar je za robne marke trajnog mlijeka također angažirao hrvatske dobavljače. Tako robnu marku trajnog mlijeka S-Budget proizvodi Dukat odnosno Kim, dok robnu marku Spar proizvodi Vindija.

Hrvatskim je proizvođačima mlijeka pritom otvorena prilika za daljnji rast koje su dodatno povećane nedavnom akvizicijom Bille i povećanjem broja prodajnih mjesta.

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...