Duhanska kompanija TDR proglašena je najboljim hrvatskim izvoznikom u Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz te kompanije.

Nagradu “Zlatni ključ”, koju dodjeljuje udruga Hrvatski izvoznici, na svečanosti u Zagrebu primio je David Flam, član Uprave TDR-a. Inače, u kategoriji najbolji izvoznik u BiH, uz TDR, bili su nominirani Karlovačka pivovara i Žito.

Svečanost dodjele nagrada održana je u sklopu 8. konvencije hrvatskih izvoznika, organizirane pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH i u nazočnosti premijera Zorana Milanovića.

“Ova nagrada potvrdila je poziciju TDR-a kao jednog od vodećih hrvatskih izvoznika na BiH tržište, koji u proračun BiH godišnje uplaćuje više od 140 milijuna eura. S 2,6 milijardi prodanih cigareta u 2012. godini i stabilan tržišni udio od 32 posto, TDR je lider na duhanskom tržištu Bosne i Hercegovine”, navode iz TDR-a.

Vodeća pozicija je, kažu u tvrtki, održana zahvaljujući prepoznatljivosti i snazi brendova, a nastavljeno je i uvođenje inovacija koje se nastavlja i u ovoj godini lansiranjem novog izdanja Ronhilla.

“Unatoč krizi i sve nepovoljnijim tržišnim uvjetima, TDR je i dalje jedan od vodećih proizvođača cigareta u jugoistočnoj Europi. Kontinuiranim širenjem poslovanja u jednoj od najkoncentriranijih svjetskih industrija TDR je stekao poziciju jedne od najuspješnijih neovisnih duhanskih kompanija”, zaključuje se u priopćenju.