Korea Tobacco (KT&G)

Kompanija KT&G osnovana je 1899. godine te posjeduje 114 godina dugo iskustvo u proizvodnji, distribuciji i marketingu cigareta, dok je danas peta najveća kompanija za proizvodnju duhanskih proizvoda u svijetu.

Više od 4500 zaposlenika u proizvodnji, distribuciji, istraživanju, razvoju i prodaji doprinijelo je činjenici da KT&G danas ima 60 posto tržišnog udjela na području Republike Koreje, a svoje proizvode izvozi u više od 60 zemalja diljem svijeta.

Iz Legende promet pojašnjavaju kako je KT&G kompanija usmjerena na proizvodnju visokokvalitetnog duhana. Konstantnim ulaganjima u istraživanje tržišta, razvoj proizvoda te korištenjem naprednih tehnologija KT&G se, kažu, profilirala kao kompanija posvećena cilju kreiranja novih proizvoda koji potrošaču pružaju više od samog zadovoljavanja potreba i ukusa.

KT&G ima vlastite proizvodne pogone u Južnoj Koreji, Rusiji i Turskoj, a uz to konstantno proširuje svoj izvozni doseg u Aziji, na Srednjem Istoku, u Americi i Europi.

Kada je riječ o ponudi proizvoda iz Legende promet navode kako brend Esse predstavlja najprodavanije slim i super-slim cigarete na svijetu. Ove cigarete ističu se svojim modernim i elegantnim dizajnom, dok su okusom osvojile mlade i moderne odrasle potrošače diljem svijeta. U ponudi se nalaze Esse Blue i Esse Classic.

Bohem cigarete sadrže 30 posto premium lista duhana te su dostupne u dvije varijante: Bohem No.6 (katran 6,0 mg, nikotin 0,6 mg, ugljični monoksid 8,0 mg) i Bohem No.3 (katran 3,0 mg, nikotin 0,3 mg, ugljični monoksid 3,0 mg).

Brend Cima je pripadnik segmenta premium cigareta, a ponudu zaključuje Lamborghini, novi brend cigareta razvijen u suradnji KT&G-a i poznatog talijanskog luksuznog brenda Tonino Lamborghini.

Prve Tonino Lamborghini cigarete sadrže svjetski premium list duhana. Cigarete nose karizmatični znak Lamborghini bika, simbol Lamborghini obitelji, a u ponudi su dvije varijante: Lamborghini L6 (katran 6,0 mg, nikotin 0,6 mg, ugljični monoksid 6,0 mg), i Lamborghini L8 (katran 8,0 mg, nikotin 0,8 mg, ugljični monoksid 8,0 mg).

KT&G: Vladari super-slim segmenta
KT&G proizvodi 50 posto svjetske proizvodnje super-slim cigareta koje su prvenstveno usmjerene na ženske potrošače. U ovom segmentu tvrtka se globalno pozicionirala sa svojim brendom Esse naglašavajući komparativne prednosti ove robne marke, što se prvenstveno ogledalo u tome da ponude jednako kvalitetan proizvod kao i konkurencija, ali uz daleko povoljniju cijenu. Takav pristup se pokazao više nego uspješnim jer Esse danas dominira svjetskim super-slim tržištem s proizvodnjom koja premašuje 50 milijardi cigareta u 2012. godini. Osim što planira daljnji razvoj ovoga brenda na globalnoj razini, KT&G želi učiniti da se po imenu Esse prepoznaje cijela kategorija super-slim cigareta.

Korea Tobacco (KT&G)

Prethodni članakNa ZV-u od 22. do 25. svibnja sajmovi Intergrafika i Modernpak
Sljedeći članakTDR i ove godine najbolji hrvatski izvoznik u BiH