TDR: Stabilni rezultati na domaćem i izvoznom tržištu

S 11,6 milijardi prodanih cigareta, 1,74 milijardi kuna ukupnih prihoda i više od 60 posto prodaje ostvarene u izvozu u 2012.godini, TDR je ojačao poziciju jednog od vodećih hrvatskih izvoznika i lidera među proizvođačima cigareta u jugoistočnoj Europi, priopćeno je iz tvrtke.

Pritom navode da TDR spada u krug najsnažnijih hrvatskih proizvodnih kompanija koja svoje proizvode plasira na 15 tržišta. U jugoistočnoj Europi ostvaruje 44 posto svoje prodaje, dok 18 posto izvozi u ostale dijelove Europe, Bliski istok i Sjevernu Afriku.

TDR kontinuirano jača svoju poziciju na tržištima izvan regije pa je tako 2012. godinu obilježio značajan rast prodaje na tržištima Češke, Njemačke, Španjolske i Irana.

Na tržištu regije prisutan je sa sedam brendova u svim cjenovnim segmentima. Lider je na tržištima Hrvatske i BiH, drugi na tržištu Crne Gore, te među vodećima na tržištima Makedonije, Kosova, Slovenije i Srbije. Svaki peti potrošač u regiji puši cigarete TDR-a, jedine nezavisne kompanije u Europi koja je lider na domaćem i regionalnom tržištu, navode iz tvrtke.

“Na tržištu jugoistočne Europe i prošle je godine nastavljen pad legalne prodaje cigareta, što je posljedica gospodarske krize i pada kupovne moći stanovništva. Prema procjenama, legalno tržište cigareta u regiji je 2008. godine iznosilo 51,9 milijardi komada, dok danas ne prelazi 45 milijardi komada. Potrošači u svim zemljama regije sve više prelaze na rezani duhan, čija se potrošnja u nekoliko posljednjih godina višestruko povećala”, ističe se u priopćenju.

Prethodni članakMinistar Zmajlović dodijelio dm green city nagrade
Sljedeći članakProsječna neto plaća za travanj 5.478 kuna