turbo-limac-midi1Tvrtka Adria Design, vlasnik i distributer marke Turbo limač te još niza brendova preuzetih krajem prošle godine od Magme d.d, danas je od Trgovačkog suda u Zagrebu primila Rješenje o privremenoj mjeri.

Prema njoj do pravomoćnog okončanja sudskog spora koji je Magma pokrenula protiv Adria Designa i NCA Investment Group, zabranjuje joj se ne samo raspolaganje već i korištenje marke Turbo limač te još ukupno sedam robnih marki.

S obzirom da žalba na rješenje ne odgađa njegovu provedbu, Adria Design s današnjim će danom zatvoriti svojih 29 prodajnih mjesta i više od 200 zaposlenika poslati kućama.

“Rješenje koje smo danas primili smatram doista skandaloznim. NCA Investment kupnju osam robnih marki, među kojima je najznačajnija Turbo limač, i 51 postotni udio u Adria Designu platila je 18 milijuna eura. Ne samo da nam Magma tj. Goranko Fižulić kao manjinski vlasnik Adria Designa opstruira i onemogućava rad od samih početaka partnerstva, nego nam se sada zabranjuje i da koristimo ono što smo platili. Zahtjevom za ovom privremenom mjerom Goranko Fižulić dokazuje da ga uopće ne zanima dobrobit zajedničke tvrtke niti njezinih zaposlenika nego isključivo njegov vlastiti. Legalisti smo, poštovat ćemo odluku suda, a to u ovom trenutku ne znači ništa drugo nego da odmah moramo zatvoriti sva svoja prodajna mjesta, a više od 200 ljudi koji u njima zarađuju svoje plaće do daljnjeg poslati kućama. Adria Design je i u ovih nekoliko mjeseci, zbog odnosa Goranka Fižulića prema zajedničkoj tvrtki, pretrpjela milijunske gubitke, a zatvaranje trgovina dodatni je udarac koji će nam, nesumnjivo, nanijeti ogromnu materijalnu štetu”, izjavio je Slobodan Vučićević, član uprave Adria Designa.

Mladen Gajski, pravni zastupnik NCA Investment Groupa, smatra kako se obrazloženje Rješenja o privremenoj mjeri, koje je danas dostavljeno Adria Designu, temelji na nizu neprovjerenih indicija i optužbi od strane Magme.

Najspornijom smatra mjeru iz Rješenja prema kojoj, ne samo da se zabranjuje raspolaganje, dakle otuđenje ili opterećenje kupljenih robnih marki, nego i njihovo korištenje.

“Usporedbe radi, to je kao da kupite, platite i na sebe prenesete kuću, prodavatelj vas za nekoliko mjeseci tuži jer navodno niste platili garažu i na temelju toga vam sud zabrani ne samo da tu kuću prodate nego da u njoj i stanujete. Tu mjeru smatramo pravno neodrživom i u danom roku podnijet ćemo žalbu na Rješenje Trgovačkog suda”, istaknuo je Gajski.

“Želimo vjerovati u pravnu državu, prihvaćanje naše žalbe i hitno ukidanje mjere zabrane korištenja brenda Turbo limač jer s njom nije opasno ugrožena samo naša investicija već i opstanak tvrtke i sva radna mjesta u njoj”, zaključio je Vučićević.