U Rovinj stiže najbolji kreativac dalekog Japana

Kako zadržati autentičnost u predavanju Don't Let "Purpose" Ruin Our Industry u Rovinju otkrit će Toshihiko Tanabe, jedan od vrhunskih kreativaca današnjice

Impresivni portfelj njegovih kreativnih kampanja koje obilaze svijet uključuje rad za brendove poput Toyote, Red Bulla, Lexusa i PlayStationa, pa čak i Madonne, a japanski kreativni kolektiv okrunio ga je moćnom titulom Creative person of the year – on je Toshihiko Tanabe i od 20. do 23. travnja 2023. pridružit će se našoj zajednici komunikacijske industrije na Danima komunikacija u rovinjskom Loneu.

Rođen u Tokiju i odrastao u sedam različitih zemalja diljem svijeta, Tanabe je poznat po izvanrednim projektima. Kao kreativni direktor Dentsua, pete najveće mreže kreativnih agencija na svijetu, pokazao je kako osnaživati brendove spektrom metoda kreativnosti, a ujedno i uspješno ostvarivati zacrtani cilj, koji glasi – “Svojim radom nadiđite puko oglašavanje”. Tu misiju danas nastavlja u vlastitoj kući tsuzuku, koja je strelovitim usponom vrlo brzo postala najnagrađivaniji tim kreativnih direktora u Tokiju.

U današnjem svijetu, kada je doprinos boljem društvu prioritet na popisu brendova koji žele uspjeti, svrhovitost je primarni način povezivanja s publikom. Međutim, tvrdi Tanabe, “Potrošači vrlo lako prozru lažne namjere. Površne kampanje u najboljem se slučaju ignoriraju, a u najgorem slučaju aktivno štete brendu.” Stoga će u svom predavanju naziva Don’t Let “Purpose” Ruin Our Industry svima prisutnima u Rovinju rasvijetliti kako zadržati autentičnost i pritom igrati aktivnu ulogu u stvaranju boljeg svijeta – bez kompromisa kada je riječ o kreativnosti komunikatora.

Za njegov uspjeh uvelike je zaslužan i holistički pristup kreativnom stvaralaštvu: od PR-a preko društvenih mreža i influencer marketinga do filma, mogućnosti su beskrajne. Bilo da je riječ o osmišljavanju poslovnih modela za nadolazeće pothvate, stvaranja glazbenog festivala za Red Bull ili dizajniranja slušalica za Bose, koje su bile rasprodane u samo nekoliko dana, ovaj vrhunski kreativni um svakim novim projektom pokazuje da s njim uvijek treba – očekivati neočekivano.

Poznati po postavljanju nekonvencionalnih pitanja i potrazi za nesvakidašnjim odgovorima, Dani komunikacija, festival tržišnoga komuniciranja i kreativnosti koji okuplja nekoliko tisuća sudionika, svake godine pružaju neponovljiva iskustva i okupljaju najzanimljiviju zajednicu tržišnih komunikacija. Nakon Edwarda Snowdena, koji će se sudionicima festivala pridružiti videolinkom, evanđelista, vizionara i rock-zvijezde tehnološkoga svijeta Jamesa Whittakera, Munise Can, strateške stručnjakinje koja brendovima pomaže zacrtati put do sigurnog uspjeha, te Toshihika Tanabea, uslijedit će najave brojnih drugih zanimljivih sudionika.

Svi kreativci, marketingaši, digitalci, mediji i drugi komunikatori koji se i ove godine žele naći u društvu domaćih i svjetskih tržišnih lidera informacije o sudjelovanju mogu pronaći na www.danikomunikacija.com.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakU 2021. porasla potrošnja proizvoda ribarstva i akvakulture
Sljedeći članakU Rovinj na Weekend Food Festival stiže i najpoznatiji pizzaiolo na svijetu – Franco Pepe