UniCredit traži kupca za Pivovarnu Laško

UniCredit će biti savjetnik pri traženju strateškog partnera za Pivovarnu Laško, prenosi ljubljansko Delo. Iako se u prošlosti razmatrala odvojena prodaja Pivovarne Union i Pivovarne Laško, ovaj put će se tražiti strateški partner za cijelu grupaciju.

Kakva god bila konačna odluka, ona će ovisiti i o volji banaka, s obzirom na to da se s prijedlogom za dokapitalizaciju mora složiti većina dioničara. Iz jučerašnjeg odgovora Društva za upravljanje bankovnim potraživanjima (DUTB) za Delo, može se razabrati da Laško pri traženju partnera načelno ima potporu “loše banke”.

DUTB se načelno slaže s ulaskom strateškog partnera i prodajom svojeg udjela, ako bi pri tome bila postignuta maksimalna cijena dionica putem strukturiranog, transparentnog i konkurentnog procesa. Svakako bi DUTB nastojala da strateški partner osigura daljnji razvoj kompanije, kažu u DUTB-u.

Glavna vjerovnica Laškog je Nova ljubljanska banka koja ima založno pravo na dionicama Uniona, no prema dostupnim informacijama te dionice nije prenijela na DUTB, već je na “lošu banku” prenijela samo dionice Pivovarne Laško koje je dobila zapljenom od Infond Holdinga. (Banka.hr)

Prethodni članakHrvatska više nije najveći trgovinski partner BiH
Sljedeći članakLidl – prvi trgovački lanac koji je dosegnuo 10 milijuna Facebook fanova