Danas je u Kliničko bolničkom centru Zagreb na Klinici za pedijatriju održana konferencija za medije povodom uspješno završene akcije Donesite i vi osmijeh u bolnice na kojoj su se inicijatori – tvrtke Henkel i Konzum te Crveni nosovi osvrnuli na dosadašnju suradnju.

Nakon završetka akcije, koja je započela u prosincu 2014., predstavnici Henkela i Konzuma simbolično su predsjednici Udruge Mladenki Majerić uručili donaciju u iznosu od 42.684,08 kuna kako bi podržali klaunovedoktore u njihovom plemenitom radu s djecom koja se liječe na Pedijatrijskoj klinici KBC-a Zagreb.

Zahvaljujući ovoj akciji udruga klaunovadoktora Crveni nosovi od prosinca je povećala broj redovnih posjeta dječjim odjelima Kliničko bolničkog centra Zagreb – Rebro.

Klaunovidoktori u Hrvatskoj djeluju od 2010. godine otkad redovito posjećuju bolnice i kroz igru s djecom pokušavaju im otkloniti pažnju od straha i bolesti.

U zadnje dvije godine Crveni nosovi povremeno posjećuju i djecu u Bosni i Hercegovini te su te aktivnosti također pojačane zahvaljujući ovoj donaciji.

“Na kraju ove divne akcije, koja nas sve poziva da zajedno donesemo osmijeh u bolnice, želim zahvaliti tvrtkama Henkel i Konzum koje su nam omogućile povećati broj redovnih posjeta dječjim odjelima Kliničkog bolničkog centra Zagreb i u više navrata posjetiti Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Zahvaljujući ovoj donaciji omogućeno je više posjeta djeci u KBC-u Zagreb – Rebro i Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu te će tako Crveni nosovi donijeti životnu radost i osmijeh na lica više od 1000 djece, ali i njihovih roditelja te medicinskog osoblja”, izjavila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica Udruge Crveni nosovi klaunovidoktori.

Akciju Donesite i vi osmijeh u bolnice su zajednički pokrenule tvrtke Henkel i Konzum.

“Mi u Henkelu smo ponosni na uspjeh ove akcije koja je još jednom pokazala da zajedničkim snagama možemo i moramo pomagati akcije klaunovadoktora čije nesebično djelovanje donosi radost i veselje djeci i to u trenucima u kojima im to najviše znači. Njihovi osmijesi su najveća radost i motivacija da nastavimo s ovakvim akcijama i drago mi je da mogu najaviti daljnju suradnju s Crvenim nosovima. Zahvalni smo i KBC-u Zagreb na podršci u našoj akciji kojoj je cilj omogućiti što više posjeta klaunovadoktora i što više smijeha na dječjem odjelu”, kazala je Miranda Mladin, marketing menadžerica Henkel Laundry&Home Care za Adrija regiju.

“Konzum u okviru svog društveno odgovornog poslovanja kontinuirano podupire humanitarne projekte s posebnim naglaskom na one koji su namijenjeni najmlađima. Stoga smo s veseljem, u suradnji s Henkelom, podržali i humanitarnu akciju Donesite i vi osmijeh u bolnice. Sretni smo što su i naši kupci prepoznali ovaj hvalevrijedan projekt kojim zajednički pomažemo rad udruge klaunovadoktora i njihova nastojanja da razvesele što više mališana koji se nalaze na bolničkom liječenju”, kazala je Ivana Čagalj Plemenčić, rukovoditeljica projekata u marketingu Konzuma.

“Na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb godišnje se hospitalizira oko 5.700 pacijenata a Klinika je najveća pedijatrijska ustanova u Hrvatskoj u kojoj se mogu liječiti najbolesnija djeca u Hrvatskoj. Stoga je rad CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora koji već petu godinu svojim posjetama uveseljavaju pacijente i njihove obitelji Klinike od velike važnosti. Smijeh liječi, a upravo je ovim projektom omogućeno da smijeha bude još više”, izjavio je Boris Filipović-Grčić, predstojnik Klinike za pedijatriju.

Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici.

Trenutno u udruzi djeluje 12 klaunovadoktora, a za svoj su rad 2011. godine dobili nagradu Ponos Hrvatske za humano djelo.