Kliničkoj bolnici Merkur Rotary Club Zagreb Medveščak u suradnji s tvrtkama Labud d.d. i Unija Nova d.o.o. isporučio je novih 700 litara dezinficijensa koji će omogućiti održavanje propisanih uvjeta dezinfekcije prostora u kojima borave pacijenti i bolničko osoblje.

Ovo je druga isporuka dezinficijensa u okviru ove akcije, a prošli tjedan krenula je i isporuka 1500 vizira koji će omogućiti zaštitu medicinskog osoblja, a time i pacijenata od širenja zaraze.

Podsjećamo, osoblje Kliničke bolnice Merkur zbog smanjenih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica stradalih u potresu skrbi o iznimno velikom broju prije svega onkoloških, hematoloških, pacijenata s transplantacijama, ali i drugih bolesnika kojima je nužna intenzivna terapija i skrb te trudnica. Ovim pacijentima, koji su danas više nego inače izloženi riziku po svoje zdravlje i život, nužno je omogućiti redovitu skrb, sigurnu terapiju i boravak u bolnici. Zato je Rotary klub Zagreb Medveščak pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za zaštitnu opremu, dezinficijense i aparate potrebne Kliničkoj bolnici Merkur.

“Kako bismo nastavili s nabavom potrebne opreme, pozivamo i dalje građane i poslovne subjekte da podrže našu akciju. Pomognimo liječnicima u borbi protiv ove zaraze i zaštitimo ih. Oni će tako moći obavljati svoj težak i predan rad, ali i prevenirati mogućnost širenja koronavirusa među najosjetljivijim pacijentima”, poručuju iz Kluba.

Donacije se mogu izvršiti klikom na link koji omogućava izvršavanje uplate te daje uvid u stanje uplata.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!