vise-od-600-sudionika-u-bistrinoj-biciklijadiBistrina biciklijada potaknula je brojne Splićane na uporabu bicikla kao novoga alternativnog i zdravog načina prijevoza

“Bistrina biciklijada: Splitski đir na biciklu” održana je jučer na splitskoj rivi, a okupila je približno tisuću ljubitelja uporabe bicikla svih uzrasta, od kojih se njih šestotinjak uključilo u vožnju do Marjana i natrag.

Biciklijadu je organizirala Coca-Cola HBC Hrvatska i njezina prirodna voda Bistra u suradnji s Gradom Splitom, Turističkom zajednicom grada Splita, Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom, Javnom ustanovom za upravljanje Park-šumom Marjan i Udrugom “Moj bicikl” te uz podršku Škole narodnoga zdravlja “Andrija Štampar” Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kolonu biciklista predvodili su Anđelka Visković, zamjenica gradonačelnika Grada Splita, članovi Udruge “Moj bicikl” i drugih biciklističkih klubova i udruga iz cijele Hrvatske, Coca-Colini zaposlenici, studenti Medicinskoga fakulteta, Kineziološkoga fakulteta i Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te predstavnici sportske udruge studenata Medicinskoga fakulteta u Zagrebu SportMEF i udruge studenata Ekonomskoga fakulteta u Zagrebu e-STUDENT. Zdrave životne stilove i uporabu bicikla podržale su i poznate osobe, poput Viktorije Đonlić Rađe, Ive Perkušića, Marije Borić i Ivana Šole.

– Bistrina biciklijada dala nam je odličnu priliku da podržimo zdrave životne stilove i pokažemo kako je Grad Split uistinu grad sporta. Zahvalni smo tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska na vrijednoj donaciji parkirališta za bicikle i vjerujemo kako će ona potaknuti naše sugrađane na što češću uporabu bicikla – istaknula je Anđelka Visković, zamjenica gradonačelnika Grada Splita.

Darinka Jug, predsjednica Udruge “Moj bicikl”, istaknula je suradnju Udruge i Coca-Cole HBC Hrvatska kao odličan primjer javno-privatnoga partnerstva u osmišljavanju društveno-odgovornih projekata. “Sretni smo što su Splićanke i Splićani prepoznali naša nastojanja da im pružimo priliku da se rekreiraju na biciklu i pritom dobro zabave.”

– Brojni su projekti kojima Coca-Cola HBC Hrvatska promiče kretanje te zdrave i aktivne životne stilove, a Bistrina je biciklijada među najdugovječnijim. Dosad smo ove vrijednosti promovirali u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Vukovaru i Zadru, a vjerujemo da će ovogodišnja biciklijada ojačati daljnji razvoj cikloturizma u Splitu i okolici  – naglasila je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

Kolona biciklista krenula je u 17.30 sati sljedećim smjerom: Riva – Trumbićeva obala – Šetalište Ivana Meštrovića – Šetalište Marina Tartaglie – Bene – Šetalište Marina Tartaglie – Šetalište Ivana Meštrovića – Riva, a sudionici su se okupili već oko 16.30 sati kako bi svoju prijavnicu zamijenili za Bistrinu majicu i bočicu Bistre.

Na samome početku biciklijade Coca-Cola HBC Hrvatska splitskoj je gradskoj upravi predala na uporabu petnaest parkirališta za bicikle koja će biti postavljena na najprometnijim područjima u gradu.

Nakon biciklijade okupljeni su se zabavljali uz nastup glazbene skupine Azil, a mogli su razgledati i izložbu starih bicikala Old timer kluba “Biciklin” iz Koprivnice. U nagradnome izvlačenju podijeljeno je i pet Bistrinih bicikala najsretnijim sudionicima biciklijade.