Marica Vidaković

Agrokorovi vjerovnici na današnjem su sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem i suradnicima podržali nastavak izvanredne uprave, priopćila je Vlada u ponedjeljak nakon sastanka članova Vlade i Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora i predstavnika financijskih vjerovnika.

Vjerovnici su izrazili punu potporu daljnjem nastavku procesa izvanredne uprave, postizanju nagodbe i uspješnom restrukturiranju poslovanja kompanije i zahvalili Vladi na dosadašnjoj podršci, kaže se u priopćenju.

Ocjenjuje se da je dosadašnja provedba Zakona o procesu izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja u Republici Hrvatskoj omogućila nastavak redovitog poslovanja Agrokora, ali i drugih hrvatskih kompanija, velikih i malih dobavljača te spriječila destabilizaciju hrvatskog gospodarstva i financijskog sustava.

Plenković je sudionike sastanka upoznao s tijekom konzultacija o prijedlozima novih članova izvanredne uprave koje će Vlada, sukladno svojoj odgovornosti, tijekom ovog tjedna predložiti Trgovačkom sudu.

Uz premijera Plenkovića na sastanku su sudjelovali potpredsjednica Vlade Martina Dalić i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te predstavnik malih dobavljača Mato Brlošić, predstavnica velikih dobavljača Marica Vidaković te predstavnici financijskih institucija Miljenko Živaljić i Claudio Cesario (Unicredito Zagrebačka banka), Tom Wagner i Andrew Shannahan (Knighthead), Sergei Volk (Sberbank), Riccardo Orcel i Roman Nagaev (VTB). (Hina)