Wolt Hrvatska podiže naknade dostavljačima

Riječ je o prosječnom povećanju od 10 do 20 posto po dostavi odnosno oko 15 posto po dostavama na kraćim relacijama

Wolt će u iduća dva tjedna partnerima dostavljačima na području Zagreba, Rijeke i Splita, bez obzira dostavljaju li preko Wolt platforme putem agregatora ili vlastitih obrta, uvećati iznos naknada za 30 centi po dostavi. Riječ je o prosječnom povećanju od 10 do 20 posto po dostavi odnosno oko 15 posto po dostavama na kraćim relacijama. Važno je istaknuti kako se ovo uvećanje naknada neće odraziti na cijenu dostave prema samim pretplatnicima i korisnicima Wolt platforme u Hrvatskoj.

“Na tragu brojnih unaprjeđenja koje smo do sada proveli dolazi i ovo najnovije povećanje naknade za naše partnere dostavljače, a koje dijelom uvodimo i zbog očekivanog povećanja obujma posla s dolaskom turističke sezone. Naš cilj je što uspješnije odgovoriti na sveukupnu potražnju za dostavama putem Wolt platforme uz zadržavanje odgovarajuće kvalitete usluge što između ostaloga uključuje i brzinu same dostave za narudžbe putem naše platforme”, pojasnio je odluku Marin Šušnjar, generalni direktor Wolt Hrvatska.

Iz Wolta podsjećaju kako su u proteklih šest mjeseci kontinuirano unaprjeđivali uvjete rada za partnere dostavljače koji rade preko Wolt platforme, što je većina njih prepoznala i pohvalila putem internih anketa koje Wolt kontinuirano provodi. Povećanje naknade za dostavu, obračunavanje kilometara dostave prema stvarnom učinku i mogućnost prihvaćanja ili odbijanja narudžbe na temelju unaprijed prikazane procijenjene cijene, samo su neke od inicijativa koje su partnerima dostavljačima pružile veću kontrolu i fleksibilnost u radu. Također, u danima praznika dodatno je stimuliran rad partnera dostavljača, a uvedene su i dodatne naknade za čekanje isporuke narudžbe duže od 10 minuta, kao za narudžbe teže od 10 kg. Ističu kako će Wolt Hrvatska, u suradnji sa svim svojim partnerima dostavljačima, slušajući njihove prijedloge i komentare, nastaviti raditi na unapređenju i građenju kvalitetnih odnosa sa svim stranama uključenima u ovaj poslovni proces.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakJasna Čačić – GIUPPH
Sljedeći članakTjestenina – Kupovne navike: Zalihovne kupovine i Old Schoolersi