Cinven i Warburg Pincus pridružili su se CVC-u, TPG-u i KKR-u i pokazali interes za 11 pivovara koje se nalaze u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Crnoj Gori, Rumunjskoj i Srbiji

zp_logoNajmanje pet interesenata u središnjoj i istočnoj Europi zainteresirano je za kupnju 11 pivovara čiju je prodaju najavila najveća svjetska pivarska grupacija Anheuser-Busch InBev, inače vlasnik Zagrebačke pivovare, javlja u četvrtak Reuters.
 
Cinven i Warburg Pincus pridružili su se CVC-u, TPG-u i KKR-u i pokazali interes za 11 pivovara koje se nalaze u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Crnoj Gori, Rumunjskoj i Srbiji.
 
Svi interesenti odbili su komentirati mogućnost kupnje dijelova poslovanja AB InBeva koji će tijekom sljedećeg tjedna objaviti točan popis i vrijednost imovine, a za dva tjedna očekuje prvi krug ponuda.

Što se tiče Zagrebačke pivovare, čim se u medijima pojavila najava prodaje dionice su skočile više od 16 posto, a u četvrtak se cijena kretala na razini 4.000 kuna. (Bankamagazin)