Započeli pregovori o Kolektivnom ugovoru u Podravki

Temeljem inicijative sindikata koji djeluju u Grupi Podravka, počeo je novi ciklus pregovora o Kolektivnom ugovoru, priopćeno je danas iz koprivničke prehrambene kompanije.

Pregovarački tim sindikata predvođen Marinkom Vrsaljkom predložio je Protokol o kolektivnom pregovaranju kojeg je predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković u ime pregovaračkog tima poslodavca danas i prihvatio.

Navedenim Protokolom utvrđuje se način rada pregovaračkih timova tijekom kolektivnog pregovaranja o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora Grupe Podravka, pojašnjava se u priopćenju.

Obje strane, poslodavac i sindikati, suglasni su kako im je zajednički cilj, s obzirom na gospodarsko stanje, donijeti odluke s kojima će svi zainteresirani biti zadovoljni, odnosno da se sačuva i unaprijedi položaj i prava radnika Grupe Podravka, a ujedno ne naruši stabilnost poslovanja.

Vitković je pritom istaknuo kako vjeruje u usuglašavanje realnih očekivanja jer svi trebaju biti svjesni trenutačnog stanja i mogućnosti.

Započeti pregovori nastavit će se narednih dana, a svi se nadaju i vjeruju kako će završiti u razumnom i realnom roku i to na obostrano zadovoljstvo, ističe se u priopćenju za javnost.