Treću godinu zaredom zaposlenici i menadžeri svih Dukatovih tvornica u Hrvatskoj – zagrebačkog Dukata, bjelovarske Sirele i karlovačkog KIM-a – uljučili su se u najveću volontersku akciju čišćenja “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš”. Udruženim snagama u nekoliko su sati očistili četiri ilegalna odlagališta otpada u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu.

Dukatovi zaposlenici-volonteri prikupljali su i sortirali otpad na zagrebačkim Gredicama – Jarunu, uz obilaznicu Bjelovara od Velikih Sredica do skretanja za Brezovac te u šumi između Kraljevca i Zrinskog Topolovca, a na karlovačkom području očistili su područje uz cestu koja povezuje vojarnu u Gornjem Mekušju i vojarnu u Kamenskom.

Ova jednodnevna akcija čišćenja okoliša provodi se u Hrvatskoj treću godinu zaredom prema principu: svatko čisti svoj kraj, a zajedno ćemo očistiti cijelu Hrvatsku.

Zelena čistka dio je svjetske akcije World Cleanup 2014. u koju je uključeno uključeno 111 zemalja svijeta. Dukat se Zelenoj čistki pridružuje svake godine u sklopu svog ekološkog projekta Dukat Zelena zona kojim podržava i jača svijest svojih zaposlenika, dobavljača, partnera i javnosti o važnosti odgovornog ponašanja prema okolišu.

“U prijašnjim Zelenim čistkama naši su zaposlenici na području Zagreba, Bjelovara i Karlovca prikupili i sortirali ukupno više od 76 m3 otpada. Upravo smo stoga jako ponosni na naše zaposlenike koji se svake godine u sve većem broju dobrovoljno priključuju ovoj akciji i koji su još jednom dokazali da ‘Dukatovci’ misle zeleno. Očuvanje okoliša naša je budućnost, a ujedno i jedna od strateških odrednica odgovornog poslovanja Dukata”, izjavio je Alen Fontana, direktor Dukata, koji je također sudjelovao u Zelenoj čistki.