Biciklistička utrka okupila je gotovo 600 malih i velikih ljubitelja pedaliranja koji su se natjecali u pet kategorija

Gotovo 600 ljubitelja pedaliranja sudjelovalo je danas u 3. biciklističkoj utrci Zdrava navika na zagrebačkom Jarunu. Ovo rekreativno-natjecateljsko događanje u sklopu Europskog tjedna mobilnosti organizira Dukat treću godinu zaredom, uz pokroviteljstvo zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a s ciljem promicanja biciklizma i zdravih životnih navika.

Iskusni biciklisti i rekreativci utrke su vozili oko Velikog jezera u kategorijama Građani i Sportaši, dok su Dukatino utrke za djecu na kružnoj stazi na otoku Trešnjevka okupile gotovo 200 malih biciklista.

“Zadovoljstvo nam je što utrka iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika. Na ovaj način zajednički podižemo svijest o biciklu kao ekološki prihvatljivom prijevoznom sredstvu te važnosti redovite rekreacije. Zdravim navikama uči se odmalena pa nas posebno veseli vidjeti male vozače kako uživaju u bicikliranju”, rekla je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Uz kategorije Dukatino srednji (6-8 godina) i Dukatino veliki (9-14 godina), u kategoriji Dukatino mali prvi put su se mogli natjecati i oni najmlađi – od tri do pet godina.

Uz to, novost ovogodišnje utrke je i elektronsko mjerenje brzine odraslih sudionika čipovima koji osiguravaju preciznost rezultata mjerenja. Na utrci su sudjelovali i mnogi Dukatovi zaposlenici te članovi Rekreativnog biciklističkog kluba Dukat, pokrenutog prije dvije godine na inicijativu zaposlenika.

Pobjednici utrka su, uz Dukatove, osvojili i vrijedne nagrade sponzora, a svi su sudionici osim natjecateljske majice dobili i Dukatov poklon iznenađenja. Nakon natjecateljskog dijela, biciklisti i posjetitelji okupili su se na pikniku Zdrava navika i uživali u ukusnim Dukatovim mliječnim proizvodima te svježem voću i povrću.

Rezultati utrke, odnosno ukupan poredak sudionika utrke, bit će objavljeni na internetskoj stranici www.dukat.hr najkasnije 24. rujna, a više informacija dostupno je i na Facebook stranici.

Utrka Zdrava navika dio je programa društvene odgovornosti Dukata koji već niz godina promiče biciklizam kao ekološki prihvatljiv način prijevoza te kao aktivnost koja ima pozitivan utjecaj na zdravlje pojedinaca i obitelji. Promiče ga i među vlastitim zaposlenicima pa je prvi u Hrvatskoj nagrađen certifikatom “tvrtka prijatelj bicikala”.