Željko Tonklin novi čelni čovjek Danice

Kako se navodi u priopćenju iz Podravke, “nastavljajući organizacijske promjene započete u rujnu, a u cilju boljeg korištenja vlastitih ljudskih resursa i kompetencija, Uprava Podravke imenovala je Željka Tonklina novim predsjednikom Uprave Danice d.o.o.

Tonklin će na čelu Danice zamijeniti Romea Nakića, a s mjesta člana Uprave opozvana je i Slavica Kolesar, pa će tako broj članova Uprave Danice biti smanjen s tri na dva člana. Uz Tonklina, na mjestu člana Uprave ostati će Adriana Pašica. Željko Tonklin na novu poziciju dolazi s mjesta direktora Podravke Poljska i jedan od Podravkinih menadžera s velikim međunarodnim iskustvom. Na Tonkinovo mjesto imenovan je dosadašnji direktor Podravke Mađarska Dalibor Šijak kojega će zamijeniti Vatroslav Hubicki. Uz to, i Tržište Istočne Europe nakon tri mjeseca odlaskom Danka Martinčevića dobilo je novog direktora – Davora Popovića.

Nova imenovanja stupaju na snagu 2. veljače ove godine. Tijekom prosinca i siječnja izvršene su promjene i u dijelu srednjeg menadžmenta. Uprava Podravke navedenim odlukama zaključuje ciklus organizacijskih promjena, stoji u priopćenju. U tim promjenama je otkazano više od 60 ugovora s posebnim uvjetima, 55 ljudi otišlo je s otpremninama, a 20-ak je osoba sporazumno napustilo kompaniju. Imenovano je 30-ak osoba na postojećim ili novim radnim mjestima, a donesen je i novi sustav nagrađivanja.

zeljko-tonklin-125
Željko Tonklin
sijak-dalibor-125
Dalibor Šijak
davor-popovic-125
Davor Popović
vatroslav_hubicki-125
Vatroslav Hubicki