Orbitova vesela mobilna stomatološka ordinacija – Zubomobil posjetila je osnovnoškolce u Belaju, a neočekivano iznenađenje bila je ambasadorica Doris Pinčić Rogoznica koja je razveselila sve prisutne.

Stručni tim Zubomobilove ekipe sastavljen od stomatologa i njihovih asistenata danas je svojim posjetom uljepšao dan učenicima osnovne škole Barilović i područne škole Belaj. Dodatni razlog za veselje kod mališana bio je dolazak ambasadorice Doris Pinčić Rogoznice koja je Zubomobilovom himnom uspjela otjerati početni strah od stomatologa kod djece.

Posjetom u Belaju zaključen je drugi tjedan Zubomobilove turneje tijekom koje je u planu pregledati više od 5000 djece. U prvom tjednu Zubomobilova ekipa uspjela je pregledati u 10 matičnih i 10 područnih škola ukupno 950 djece od kojih 236 mališana nije imalo karijes.

Zubomobil je na svoje putovanje tijekom kojeg će obići preko 55 osnovnih škola krenuo 25. rujna i do sada je obišao: Brela, Podgoru, Split, Seget Donji, Vodice, Kistanje, Škabrnju, Posedarje, Rab, Karlobag, Novigrad, Mrkopalj, Ogulin, Josipdol. Cetingrad, Karlovac, Draganić i Netretić.

Nakon Belaja kreće prema Donjoj Stubici gdje mališane čekaju brojna iznenađenja te puno zabave i smijeha.

Glavni partner projekta Orbit daruje osmijeh je Hrvatska komora dentalne medicine, a Orbitovu globalnu inicijativu u Hrvatskoj podržali su: Plidenta i Sirona.

Tijek i aktivnosti kampanje pratite na http://www.orbit-zubomobil.hr – ključnom mjestu komunikacije koje sadrži sve detalje o projektu, kao i na Facebook stranici Orbit Hrvatska.

Projekt “Orbit daruje osmijeh” dio je globalne Orbit Smile Back inicijative koja diljem svijeta podupire aktivnosti s ciljem zaštite oralnog zdravlja djece. Pomoć u zaštiti zdravlja zubi naših najmlađih osigurava im potrebno samopouzdanje za iskren i zarazan osmijeh.

U trenucima kad četkanje zubi nije moguće, konzumacija guma za žvakanje bez šećera u trajanju od 20 minuta nakon jela dokazano štiti zube te je idealan način za održavanje zubi čistima i zdravima nakon jela i pića.