rene-bitorajac-ozujsko-120U povodu obilježavanja 120 godina recepture Ožujskog piva lansirano je posebno rođendansko pivo Ožujsko 120

Ožujsko pivo ove godine slavi 120 godina, a u povodu toga lansirano je jubilarno izdanje Ožujskog piva pod nazivom Ožujsko 120.

Ovo posebno rođendansko pivo među prvima su imali priliku degustirati članovi Društva prijatelja piva i mnogi drugi prijatelji Žuje na ekskluzivnom predstavljanju Ožujskog 120.

Svježe iz proizvodnje, prije nego što je uopće dostupno u prodaji, Ožujsko 120 u pivnici K pivovari degustirali su mnogobrojni članovi Društva prijatelja piva na čelu s Nevenom Pufnikom i Domagojem Jakopovićem Ribafishom, a pridružio im se i popularni radijski dvojac Milan Peh i Siniša Švec te glumac Rene Bitorajac.

Ožujsko 120 je lager pivo crvenkasto-zlatne boje i baršunastog okusa zahvaljujući trima specijalnim vrstama slada, uključujući tradicionalni njemački slad, te rijetkim vrstama hmelja.

U pripremi ovog piva upotrebljavana je velika količina aromatičnog hmelja koji je iznimno cijenjen kod pivara jer, osim što daje ugodnu gorčinu, pridonosi balansu aroma u pivu. Tako je u pivu Ožujsko 120 upotrijebljen i saaz, najcjenjeniji aromatski hmelj podrijetlom iz Češke.

Rođendansko izdanje Žuje ima iznimno bogatu i gustu pjenu zahvaljujući specijalnim vrstama slada, ali i posebnom tradicionalnom procesu proizvodnje koja se mora održavati zimi.

U 19. stoljeću bilo je uvriježeno mišljenje kako je pivo iz mjeseca ožujka najbolje jer je polako odležavalo na niskim temperaturama, dok se u ostalim mjesecima pivo u tadašnje doba hladilo ledenim blokovima. Upravo je ovakvo mišljenje iz 19. stoljeća dalo ime omiljenom domaćem pivu, koje je nazvano po mjesecu ožujku.

Ožujsko 120 je pivo koje svojim bogato crveno-zlatnim izgledom i jedinstvenim okusom nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Proizvedeno je složenim procesom proizvodnje iz najkvalitetnijih sastojaka kako bi svi ljubitelji vrhunskog piva nazdravili u povodu 120 godina svoje omiljene Žuje.

Rođendanskom Žujom nazdravili su i Milan Peh i Siniša Švec s radija Soundset Plavi, koji su svoj popularni radijski show Fantastična četvorka vodili iz pivnice K pivovari, s obilježavanja 120 godina Ožujskog.

Tako su Peh i Švec u svom showu uživo iz pivnice K pivovari ugostili mnogobrojne prijatelje Žuje, od Nikole Jurčevića iz Hrvatskog nogometnog saveza, do popularnog glumca i lica Žujinih TV reklama Rene Bitorajca.

Ožujsko 120 dostupno je u maloprodaji krajem veljače 2012. po minimalnoj preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 6,26 kuna.