Kupovina d.o.o. proširila skladišne kapacitete

Od osnutka tvrtka je znatno proširila skladišne kapacitete te su se oni s početnih 200 četvornih metara povećali na 1.900 četvornih metara na kojima se nudi 2.250 artikala robe široke potrošnje

Boris Listeš, Prokurist Kupovine, i Oliver Vuletić, udjeličar i predsjednik Udruženja trgovaca Splitsko- dalmatinske županije (Foto: Vilim Bujević)

Tvrtku Kupovina d.o.o. Veleprodaja Split u listopadu 2015. utemeljila je Udruga malih trgovaca Splitsko – dalmatinske županije, a danas ona broji 42 udjeličara, od čega su 23 obrta, 17 je tvrtki te po jedna udruga i zadruga koje zajedno imaju 90 prodajnih jedinica.

Od osnutka tvrtka je znatno proširila skladišne kapacitete te su se oni s početnih 200 četvornih metara povećali na 1.900 četvornih metara na kojima se nudi 2.250 artikala robe široke potrošnje.

Uz povećani skladišni prostor, tvrtka je ovih dana uredila te otvorila i uredske prostore, čime svojim zaposlenicima maksimalno omogućuje profesionalno obavljanje posla.

(Foto: Vilim Bujević)

Usporedno s rastom skladišnih kapaciteta, rastao je i broj djelatnika i to s početnih 2 do trenutačnih 12 na splitskom Trgovačko transportnom terminalu (TTTS), na adresi 4. Gardijske Brigade 41 c. Tvrtka danas posluje sa 112 dobavljača, a dnevno kroz njene veleprodajne prostore prođe u prosjeku 125 kupaca.

“Veleprodaja Kupovina d.o.o. značajna je malim trgovcima Splita, Splitsko-dalmatinske županije pa i šire, a pri tom mislim i na područje cijele Hrvatske. Siguran sam kako se veliki broj malih trgovaca, koji imaju jednu trgovinu ili više, ne bi održao do danas zbog konkurencije, odnosno cijena, da nije veleprodaje Kupovina d.o.o.”, pojasnio je značaj tvrtke za male trgovce Boris Listeš, prokurist Kupovine d.o.o.

Najveći poslovni partner Kupovine je trgovački lanac Tommy, što je tvrtki bila dodatna potpora i vjetar u leđa koji im je omogućio izniman rast u svim poslovnim segmentima.

(Foto: Vilim Bujević)

Na pitanje kako se nosi s konkurencijom ostalih velikih trgovačkih lanaca, Listeš odgovara kako tu ne vidi problem. “Mi smo njima konkurencija, a ne oni nama. Naš model poslovanja je ‘kupi jeftino, prodaj jeftino’. Nama je bitno da smo na pozitivnoj nuli, odnosno da uspijemo podmiriti sve nastale troškove.”

Upitan o odnosima među udjeličarima i planovima za budućnost, Listeš ističe kako su odnosi za sada korektni. “Svjesni smo da s rastom tvrtke rastu i apetiti, ali moramo ostati na zemlji. Znate, teško je postići konsenzus i u obitelji, a kamoli u tvrtki s 42 vlasnika. Što bude više discipline, odnosno što se promet bude više usmjeravao na tvrtku u kojoj su i sami suvlasnici, to će u konačnici svima biti bolje. A što se tiče planova, oni su brojni. Širit ćemo segmente poslovanja i to na Horeca kanale i po potrebi maloprodaje.”

Udjeličari (Foto: Vilim Bujević)

Cilj Kupovine d.o.o. Veleprodaja na početku je bilo osiguranje trajno niskih cijena robe široke potrošnje prvenstveno udjeličarima, a od tada do danas postala je stalno mjesto kupovine brojnih tvrtki, obrtnika, ugostitelja i mnogih drugih poslovnih subjekata.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakRAMBYNO grickalice
Sljedeći članakKrafne s marelicom po tradicionalnom receptu kojima ne možemo odoljeti