Perutnina Ptuj je u svrhu racionalizacije i optimizacije poslovanja sklopila sporazum o suradnji kojim će djelatnost distribucije proizvoda Perutnine Ptuj-Pipo na hrvatskom tržištu obavljati poduzeće iz sustava Agrokor.

Kako je priopćeno iz te kompanije, sporazum će se početi primjenjivati od 1. travnja ove godine, a osim smanjenja troškova i racionalizacije poslovanja, bitan element za donošenje ovakve odluke je uspješno savladavanje povećane tržišne konkurencije u europskim okvirima u kojima će se naći Hrvatska polovinom ove godine kada budu ukinute dosadašnje granice.

Direktor Perutnine Ptuj – PIPO Čakovec, Predrag Šegović, rekao je kako je jedan od važnih strateških čimbenika osiguravanje niže troškovne strukture, preispitivanje rentabilnosti postojećih poslovnih struktura poduzeća, kao i njihova racionalizacija te optimizacija.

Naglasio je da ustupaju na uporabu manji dio distributivnih kapaciteta specijaliziranoj tvrtki za ovu vrstu djelatnosti, a veći dio skladišta, uključujući i vozni park, prodat će na slobodnom tržištu po povoljnim uvjetima.

– U svrhu zbrinjavanja napravit ćemo program prema kojem će svim radnicima koji su tehnološki višak biti osigurana sva prava iz Zakona, Pravilnika o radu i ugovora o radu. Dakle niti jedan radnik Perutnine Ptuj-Pipo neće ostati bez svojih zajamčenih prava – rekao je Šegović.

– Odluka o suradnji dvije tvrtke u segmentu distribucije na prostoru Hrvatske je potpuno racionalna, ako uzmemo u obzir da je sa stanovišta logistike Hrvatska jedna od najzahtjevnijih europskih zemalja. Zbog zemljopisnog položaja države, za mnoge tvrtke distribucija vlastitih proizvoda je vrlo veliki teret, jer ovaj vid poslovanja iziskuje visoke troškove održavanja, a dodatno se mora voditi računa o posebnim veterinarsko-zdravstvenim uvjetima i poštivanju kontinuiranog rashladnog lanca u distribuciji, kao što je slučaj s proizvodima Perutnine Ptuj – pojasnio je Šegović. (Lider)