Agrokor koncern najsloženija je poslovna grupacija u Hrvatskoj koja objavljuje izvješće o održivosti

Sukladno odluci o kontinuiranom praćenju učinka aktivnosti na okoliš i društvo, na web stranicama Agrokor koncerna objavljeno je izvješće o održivosti koje obuhvaća 2012. i 2013. godinu.

Treće izvješće o održivosti Agrokor koncerna pripremljeno je prema smjernicama Globalne inicijative za izvještavanje, a uključuje i dodatne podatke za prehrambeno-prerađivačku industriju.

Ekonomski pokazatelji na razini Koncerna prikazani su konsolidirano, dok su podaci o okolišu izdvojeni u poseban dio zbog učinkovitijeg kronološkog praćenja i uspoređivanja sa srodnim kompanijama.

Društvena odgovornost kompanija Agrokor koncerna neizostavan je dio svakodnevnog poslovanja, što pokazuju investicije u obnovljive izvore energije, zbrinjavanje nusproizvoda u bioplinskim postrojenjima, orijentacija na energetski učinkovite tehnologije i vozila, te certificiranje sustava upravljanja prema normi ISO 14000 u čak 18 kompanija.

Jamnica je dobitnik nagrade Indeks DOP-a za 2012. godinu u kategoriji velikih poduzeća, Konzum je imao projekt u selekciji za Europsku DOP nagradu, a Ledo je osvojio nagradu Indeks DOP-a za 2013. godinu u kategoriji Odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem.

Uz to, upravljačke strukture Koncerna i kompanija unaprijedile su svoje standarde ponašanja usvajanjem Obvezujućih radnih uputa za primjenu propisa o zaštiti tržišnog natjecanja, navode iz Agrokora.

Kao član poslovnih i strukovnih udruženja te kao član UN Global Compacta, Agrokor ovim izvještavanjem pokazuje kako je dugoročno održivo poslovanje jedan od ključnih prioriteta za dalji razvoj. Također, izvješće dodatno potvrđuje transparentnost poslovanja i naglašava korporativne vrijednosti i planove za budućnost Agrokor koncerna.