Zlatne medalje za Dingač 50° 2010, Ivan Dolac Barrique 2008, te srebro za Korlat Syrah 2010 na svjetskom ocjenjivanju vina Mundus vini u Njemačkoj

Vina Badela i dalje osvajaju poznavatelje vrhunske kvalitete i ubiru medalje na svjetskim ocjenjivanjima vina. Na velikom svjetskom ocjenjivanju Mundus vini u Neustadtu u Njemačkoj Dingač 50° 2010 i Ivan Dolac Barrique 2008 osvojili su zlatne medalje, a Korlat Syrah 2010 – srebro. Mundus Vini jedno je od najvećih je svjetskih natjecanje vina pod pokroviteljstvom OIV-u Neustadtu an der Weinstrasse. Okupljeno je više od 3.000 uzoraka plemenite kapljice iz 38 zemalja.

Isključivo sastavljen od profesionalaca, žiri Mundus vini okuplja najbolje svjetske stručnjake iz područja vina svake godine. Kriteriji ocjenjivanja su vrlo strogi pa tako zlatni sjaj medalje dobivaju vina s ocjenom 90,0 – 94,9, i to samo njih 40 posto najboljih u toj kategoriji.

Dingač 50° i Ivan Dolac su vina od autohtone hrvatske sorte Plavac mali. Plavac mali je rasprostranjen obalno-otočnim dijelom srednje i južne Dalmacije, ali svoj najveći potencijal ostvaruje u najekstremnijim uvjetima poluotoka Pelješca i otoka Hvara.

Badel 1862 već dugi niz godina otvara vrata za grandiozni izlazak plavca malog na svjetsku scenu šaljući svoja vina te sorte na svjetska ocjenjivanja, a ona osvajaju zlatne medalje na prestižnim ocjenjivanjima Decanteru u Londonu, Vinalies Internationales u Parizu, Mundus vini (i Mundus vini Bio Fach) u Neustadtu i na International Wine Challenge u Londonu, zaključuje se u Badelovom priopćenju.