Agrokor je već otprije iskazivao interes za ovaj posao, ali ovo je prvi puta da su to i potvrdili. Osim Agrokora, interes su iskazali i međunarodni investitori CVC, KKR, Bain Capital, Goldman Sachs, Blackstone, Merrill Lynch, a u igri je navodno i srpska kompanija Delta

mercator-plaketaAgrokor je jedan od interesanata za kupnju 35,9-postotna udjela u Mercatoru, koji su do sada pripadali vlasništvu osam banaka, doznaje Business.hr. Slovenska tvrtka Arkas, koja zastupa ove banke, za četvrtak je najavila predstavljanje te trgovačke grupacije potencijalnim kupcima.

Iako iz Agrokora nisu potvrdili da će putovati u Ljubljanu, ipak su poručili kako se uključuju u utrku za dionice. „Svoj interes za kupnju 36 posto Mercatorovih dionica u vlasništvu osam slovenskih banaka iskazao je i Agrokor”, kazala je za Business.hr glasnogovornica koncerna Anja Linić, kratko dodavši da za taj posao pripremaju svu potrebnu dokumentaciju.

Agrokor je već otprije iskazivao interes za ovaj posao, ali ovo je prvi puta da su to i potvrdili. Osim Agrokora, interes su iskazali i međunarodni investitori CVC, KKR, Bain Capital, Goldman Sachs, Blackstone, Merrill Lynch, a u igri je navodno i srpska kompanija Delta, piše Business.hr.