Agrokor koncern je u 2015. godini realizirao narudžbu od 170 lakih i teških gospodarskih vozila proizvođača Mercedes-Benz i MAN te je tako ukupan broj gospodarskih vozila u koncernu narastao na 2.300.

Tisak kamioniNajveći dio vozila naručen je s nadogradnjama te modernim rashladnim uređajima i rampama, zbog specifičnosti radnih zadataka za koje su predviđeni. Isporuke naručenih vozila već su u tijeku na tržištima Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Mercedes-Benz i MAN gospodarska vozila sačinjavaju većinu voznog parka kompanija Agrokor koncerna.

Na takav način se ovom nabavom nastavlja dugogodišnja uspješna regionalna suradnja s oba renomirana partnera.

Realizacija ove nabave omogućit će redovnu revitalizaciju voznog parka i zadovoljavanje povećanih potreba kompanija Agrokor koncerna u regiji.

Ujedno će se i dodatno osnažiti segment logistike i transporta koji je od iznimnog značaja za ukupno poslovanje koncerna, s obzirom na poslovni rast te ključnu ulogu logistike u vertikalno integriranom procesu “Od polja do stola”.

S ciljem kvalitetnog i učinkovitog odgovora modernim izazovima i europskim standardima u transportu, Agrokor i kompanije članice će i dalje nastaviti s ulaganjima u najsuvremenija i vrhunski opremljena vozila.