Na tržištu novih lakih gospodarskih vozila, nakon nekoliko godina rasta isporuka, prošle je godine zabilježena stagnacija broja registracija. U postotcima izraženo to izgleda ovako: prošle je godine na tržištu lakih gospodarskih vozila zabilježen rast od 0,02 posto (dok je godinu prije taj rast iznosio 7,2 posto). Prevedeno u apsolutne brojke prošle je godine registrirano 9.134 nova laka gospodarska vozila u odnosu na 9.132 ovih vozila iz 2018. godine, a sudeći po prvim rezultatima iz ove godine čini se da će biti veliki izazov zadržati i ovu prošlogodišnju tendenciju stagnacije na tržištu lakih gospodarskih vozila.

Izvor: Promocija Plus

Raditi analizu bilo koje kategorije ili teme djeluje u najmanju ruku nerealno i neodgovarajuće spram trenutka u kojem se nalazimo. Upravo tako nam se čini apsolutno sve ono što je do jučer bilo normalno i uobičajeno pa je tako i kada promišljam ovu temu, našu redovnu analizu trendova na tržištu gospodarskih vozila koju tradicionalno radimo svake godine na početku proljeća.

Međutim, upravo zbog navedenih razloga, ili njima unatoč, mi ćemo se truditi pratiti tržište i navesti podatke i komentare na kretanja u prošloj godini te projekcije stručnjaka za 2020. godinu. Iako nitko ne zna što će se dogoditi za tjedan, a kamoli u cijeloj godini, želimo ostati optimisti i vjerovati kako će se stanje normalizirati u najkraćem mogućem roku. Podatke i komentar na aktualna kretanja na tržištu lakih gospodarskih vozila kao i u proteklim godišnjim analizama ovog segmenta dobili smo od agencije Promocija Plus.

Izvor: Promocija Plus

PRODAJNI TRENDOVI
U Promociji Plus navode kako je u 2019. godini zabilježeno značajno usporavanje, pa i stagnacija, isporuka novih vozila u našoj zemlji u obje glavne skupine: osobna i laka gospodarska. U segmentu novih osobnih vozila zabilježeni rast bio je na razini od 4,83 posto, što je znatno manje nego u dvije prethodne godine (2018. godine rast je iznosio 16,7 posto, a godinu prije toga 15,1 posto).

S druge strane, na tržištu novih lakih gospodarskih vozila, nakon nekoliko godina rasta isporuka, prošle je godine zabilježena stagnacija broja registracija. U postotcima izraženo to izgleda ovako: prošle je godine na tržištu lakih gospodarskih vozila zabilježen rast od 0,02 posto (dok je godinu prije taj rast iznosio 7,2 posto). Prevedeno u apsolutne brojke prošle je godine registrirano 9.134 nova laka gospodarska vozila u odnosu na 9.132 ovih vozila iz 2018. godine.

Promatrano po segmentima unutar kategorije lakih gospodarskih vozila, iz Promocije Plus navode kako je najveći broj vozila u skupini vozila za gradsku dostavu kojih je u prošloj godini registrirano 3.773 komada, što je 41,3 posto od ukupnog broja registriranih novih lakih gospodarskih vozila. Drugu skupinu čine vozila za dostavu, furgoni i kamioneti, s ukupno 3.388 registrirana nova vozila (37,1 posto od ukupnog tržišta lakih gospodarskih vozila).

Treći podsegment, kombi vozila, s 1.530 vozila pokriva 16,8 posto tržišta, dok je najmanji podsegment onaj kojeg čine pick-up vozila s 443 vozila ili 4,8 posto od ukupnog tržišta lakih gospodarskih vozila. U dva od četiri podsegmenta zabilježen je rast, odnosno pad tržišta u odnosu na prethodnu godinu. Najbolji je trend zabilježen u najmanjem segmentu, pick-up vozila (20,7 posto), dok je nešto niži rast zabilježen u podsegmentu furgona/kamioneta (7,4 posto). Preostala su dva podsegmenta zabilježili međugodišnji pad: podsegment kombi vozila (8,9 posto) i vozila za gradsku dostavu (4 posto).

“U analizi trendova za laka gospodarska vozila uočava se zanimljiva dinamika. Tako je 2015. godine zabilježen rast veći od 31 posto, a godinu dana kasnije je iznosio 21 posto. Značajnije je usporavanje zabilježeno u 2017. godini kad je plus iznosio svega 2,1 posto, da bi se već sljedeće 2018. godine taj rast vidljivo oporavio na 7,2 posto.

Međutim, posljednja je godina i matematički zabilježila stagnaciju (rast od svega 0,02 posto). Bit će zanimljivo pratiti krivulju trenda (rasta ili pada) i za tekuću godinu. Hoće li se ta krivulja vratiti u pozitivni trend ili će nastaviti s tendencijom iz prošle godine? Sudeći po prvim rezultatima iz ove godine čini se da će biti veliki izazov zadržati i ovu prošlogodišnju tendenciju stagnacije na tržištu lakih gospodarskih vozila”, smatra Agan Begić, direktor Promocije Plus.

Izvor: Promocija Plus

CITROËN I PEUGEOT
Jasmina Pecotić, voditeljica komunikacija za Citroën, DS i Peugeot u tvrtki C Automobil Import, podijelila je s nama svoje poglede kada je riječ o tržištu i markama koje zastupa. Prema njenim riječima, tržište je u 2019. godini bilo na istoj razini u odnosu na godinu ranije, što je pokazatelj stabilnosti gospodarstva.

“Međutim, treba biti oprezan u procjenama za ovu godinu te reći da potencijalne (ne)isporuke većih flota mogu imati značajan utjecaj na ukupno tržište. Prodaja vozila malim i srednjim tvrtkama na sličnoj je razini proteklih nekoliko godina”, ističe Pecotić te naglašava kako su zadovoljni činjenicom da se i Peugeot i Citroën nalaze u TOP 5 marki na hrvatskom tržištu.

Kada je riječ o Citroënu, ona navodi kako je odličnim prodajnim rezultatima lakih gospodarskih vozila u velikoj mjeri pridonijela široka gama modela, niski troškovi uporabe, profesionalni prodavači koji znaju prepoznati potrebe kupaca, atraktivne ponude financiranja, kvaliteta vozila te optimalan odnos cijene i opreme.

“Ove godine cilj nam je da Citroën bude među TOP 3 marke na tržištu lakih gospodarskih vozila”, ističe Pecotić. S druge strane, odličnu je godinu imao Peugeot koji je zabilježio rast prodaje od 28 posto. “Ove godine očekujemo da će Peugeot također zadržati visoku poziciju zahvaljujući bogatoj i kompletnoj gami koja zadovoljava vrlo različite potrebe profesionalnih korisnika. Naši kupci prepoznali su u marki Peugeot optimalan omjer cijene i opreme, kvalitete i pouzdanosti te kontroliranih troškova u korištenju, a dugogodišnjim radom i animacijom klijenata stekli smo kupce lojalne našim proizvodima i usluga tijekom cijelog perioda korištenja svojih vozila”, zaključuje Pecotić.

Raznolika gama marke Citroën, koja zadovoljava vrlo različite potrebe profesionalnih korisnika, sastoji se od lakih gospodarskih vozila C3 Entreprise, novi Berlingo Furgon, Jumpy Furgon i Jumper Furgon. Citroën je u ožujku prošle godine obogatio svoju ponudu na hrvatskom tržištu i lansirao Citroën Berlingo Business, putničko vozilo čija je glavna pogodnost nabave činjenica da se registrira kao lako gospodarsko vozilo s mogućnošću 100 posto odbitka PDV-a.

Peugeot je na proljeće 2019. lansirao na hrvatsko tržište Peugeot Partner Furgon s dvije razine opremljenosti, Comfort i Comfort Pack, nosivosti od 650 kg do 1.000 kg, s 1.5 BlueHDi motorima 75 i 100 KS te duljinama L1 i L2. “Povezivanje korisnog s ugodnim, izlazak na cestu svaki dan s istim entuzijazmom, optimizacija vremena, zajamčena sigurnost te robusnost u svakoj situaciji, ponuda je koju je marka Peugeot namijenila poslovnim korisnicima predstavljanjem Peugeot Partner Furgon na tržište lakih gospodarskih vozila. Također, na proljeće 2019. lansiran je i Peugeot Rifter Business N1, komforno vozilo s mogućnošću 100 posto odbitka PDV-a. Ovaj jedinstveni model namijenjen je prijevozu putnika, ali i prijevozu tereta uz nosivost do 850 kg”, poručuje Jasmina Pecotić.

FORD i MERCEDES
Damir Šarić, Ford LCV Product Manager, ističe kako je 2019. bila Fordova najbolja godina po prodaji gospodarskih vozila u posljednjih 25 godina, a peta godina zaredom u kojoj je Ford bio najprodavanija marka gospodarskih vozila u Europi. “Potencijal tržišta LCV-a ovisi o ekonomskim pokazateljima, stoga je i potražnja za lakim gospodarskim vozilima još jedan od odličnih indikatora stanja, odnosno trenda nacionalne ekonomije. Za 2020. godinu i dalje očekujemo stabilno tržište na kojem će Ford dodatno povećavati svoj udio na tržištu LCV-a.

Primjera radi, Ford je u 2019. godini i u Hrvatskoj zauzeo do sada najbolje mjesto na tržištu LCV-a, što dodatno daje nadu da će i 2020. biti odlična. Inače, tržište pokazuje pozitivan trend otvaranja prema bolje (adekvatnije) opremljenim vozilima, gdje i Ford vidi svoju priliku s Ford@work modelima. Također, treba istaknuti i povećani interes te potražnju za određenim segmentima poput pick-up vozila, gdje je Ford Ranger u 2019. bio posebno prepoznat i nagrađivan (Internation Pick-up Award 2020), što je u konačnici rezultiralo s vodećom pozicijom u segmentu”, naglašava Šarić.

Kada je riječ o samom osvježavanju ponude, on navodi kako je tijekom 2019. godine obnovljena čitava gama Ford LCV. Tako je, na primjer, Ford Ranger uz osvježenu karoseriju dobio potpuno nove motore i mjenjače (2.0 TDCi diesel motori do 213 KS koji se mogu kombinirati s ručnim i 8-brzinskim automatskim mjenjačima), a ističe i model Ford Ranger Raptor kao top pick-up model.
“S početkom 2020. uvedeni su Ford@work modeli za Ford Connecta, Customa i Transita – riječ je o posebnim cjenovno i funkcionalno prilagođenim modelima. Također, najavljena je elektrifikacija modela, započevši s Customom u izvedbi s MildHEV i Plug-inHEV vozila. S obnovljenim izgledom vozila, uvedene su i brojne nove izvedenice motora. Primjerice, u Custom/Transit kategoriji, vozila su opremljena s motorima koji snagom idu i do 185 KS. Uz sve to, ne možemo ne spomenuti i dodatnu opremu koja sada još intenzivnije pridonosi atraktivnosti ponude Ford LCV modela”, kazao je Fordov Product Manager.

Njegov kolega Boris Gojšić, voditelj ključnih kupaca za laka gospodarska vozila u tvrtki Star Import, generalnom distributeru Daimlera AG za Hrvatsku, ističe kako su oni tijekom 2019. godine predstavili redizajn Mercedes V klase, koji uključuje i uvođenje novih pogonskih agregata, sada s nižim emisijama CO2. “Predstavljen je i najsnažniji pogonski agregat u toj klasi, model V300d sa 176 kW. Isto tako, kod V klase postao je dostupan 9G-Tronic automatski mjenjač s devet stupnjeva prijenosa”, kaže Gojšić te dodaje kako je i paleta modela novog Sprintera upotpunjena s nekoliko novih varijanti te su sada dostupne sve varijacije s pogonom na prednje, stražnje ili pogonom na sve kotače.

Na pitanje o trendovima koji su obilježili ovaj segment vozila u prošloj godini on odgovara kako tržište gospodarskih vozila nije toliko osjetljivo na promjene trendova te da bilježe pojačani interes za vozila iz segmenta povezanog s građevinskom industrijom. “Potencijal tržišta procjenjujemo na razini 2019. godine te ne očekujemo znatnija odstupanja. Možemo zaključiti da smo zadovoljni rezultatima ostvarenim u 2019. godini, koji su ispunili naša očekivanja. U 2020. godini očekujemo da će se tržište zadržati na količinama koje su ostvarene u 2019. godini, uz očekivani rast od 5 posto te su sukladno tome formirani i naši planovi”, navodi Gojšić.

IVECO I N2 KATEGORIJA
Jedan od vodećih predstavnika kategorije lakih gospodarskih vozila svakako je Iveco koji zaokružuje listu vodećih 10, ali je i uvjerljivi lider N2 kategorije vozila iznad 3,5 t. Ivica Đurović, Iveco Market Manager za Hrvatsku i Sloveniju, kaže nam kako je prošlogodišnje tržište lakih gospodarskih vozila nastavilo lagani rast, dok je taj rast u segmentu iznad 7,49 t bio očit, iako je najveće povećanje bilo u segmentu do 16 t.

“Naš je udio na tržištu u oba segmenta ostao na nivou prošlogodišnjih rezultata. U proljeće lani predstavili smo poboljšanu verziju Daily modela, a koja se najviše odnosila na povećane mjere sigurnosti kao i povezivosti vozila.

Nakon europske u listopadu smo imali i hrvatsku premijeru našeg novog teškog kamiona u segmentu N3, S Way, nasljednika Stralisa, koji je izazvao pozitivne reakcije kod kupaca tako da će se prvi rezultati osjetiti već u prvom kvartalu ove godine”, ističe Đurović te dodaje kako u ovoj godini planiraju nastaviti s obnovom ostatka game teških vozila kao i upotpunjavanjem postojećih modela. Vozila na prirodni plin segment su vozila u kojem vide potencijal rasta u 2020. godini: “Krajem prošle godine otvorena je prva LNG punionica u Rijeci a za koji mjesec trebala bi proraditi i CNG/LNG punionica u Zagrebu pa vjerujemo kako će se dio tržišta orijentirati na ekološka čišća vozila, gdje je Iveco broj jedan u ponudi”, poručuje Đurović.

Inače, u N2 segmentu prošle je godine prodano nešto manje vozila, ukupno 235, što je pad za 8,6 posto u odnosu na 257 prodanih primjeraka u 2018. godini. Lider kategorije Iveco prodao je lani ukupno 127 vozila i tako povećao svoj udio na čak 54 posto, dok su mu prvi pratitelji MAN s 57 prodanih vozila i udjelom od 20 posto te Mitsubishi Fuso s 41 vozilom i udjelom od 17,4%.