kupujmo-hrvatsko-pula-largeAkcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” nastavljaju turneju po Hrvatskoj pa će se tako održati u subotu, 21. svibnja, od 10 do 18 sati na parkiralištu Karolina ispred Arene u Puli, izvijestili su danas iz HGK.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku tom će prilikom sudjelovati 135 tvrtki odnosno poduzetnika.

Svečano otvorenje akcija započet će nastupom mažoretkinja u 11 sati, a prigodni program će voditi Darko Janeš i Ivica Zadro.

Uz mnoge osobe iz javnog i društvenog života događanju će prisustvovati i Dino Kozlevac, predsjednik županijske skupštine i saborski zastupnik, Vedran Grubišić, zamjenik župana Istarske županije, Alen Damijanić, pročelnik za gospodarstvo Istarske županije, Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada Pule i Silvano Hrelja, saborski zastupnik.

Na akcijama će građani imati priliku kupovati kvalitetne hrvatske proizvode po promotivnim cijenama, a u njihovoj prodaji će pomoći i Vesna Nežić Ružić, Alen Vitasović, Gabrijela Jelenić Galant (Nola), Nataša Petrić Tasha (Bastardz), Sandro Pettener (Dogma) te stand-up komičar Zoran Todorović.

Akcija “Kupujmo hrvatsko” koja se provodi već 14 godina nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju našeg nacionalnog identiteta.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobilo 235 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 116 proizvoda.

Od prošle godine se u sklopu “Kupujmo hrvatsko” održava i  akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.