Dvije podružnice njemačkog Aldija – Aldi Nord i Aldi Süd – najavile su ujedinjavanje ponude privatnih robnih marki. Prema pisanju Lebensmittel Zeitunga, dva su Aldija započela s formiranjem strukuture proizvodnje vlastitih brendova koja bi trebala biti gotova do kraja 2020. Nakon toga dobavljači privatnih robnih marki Aldi Norda ili Aldi Süda poslovat će samo s jednom kompanijom, navodi Lebensmittel Zeitung.

Ovo nije prvi puta da su Aldi Nord ili Aldi Süd usvojili pristup zajedničkog nastupa na tržištu. Početkom prošle godine njemački Manager Magazin je izvijestio o sastanku menadžmenta obiju kompanija u Mülheimu. Na njemu se razgovaralo kako harmonizirati nabavu, logistiku, marketing, kontrolu kvalitete i druge funkcije dviju kompanija. Projekt je nazvan “Suradnja Aldi Nord – Aldi Süd”, a istraživačka kuća Planet Retail pozdravila ga je kao “pozitivan korak”.

Od tada su ovi njemački maloprodajni lanci surađivali na još nekim inicijativama kao što je uklanjanje jednokratnih plastičnih vrećica iz trgovina ili pronalaženje izvora održivih proizvoda.

Braća Karl i Theo Albrecht razdvojili su se 1961. na Aldi Süd i Aldi Nord navodno zbog nesuglasica oko prodaje cigareta.