Atlantic Grupa: rast dobiti i prihoda u prvom kvartalu

Atlantic Grupa je u prvom kvartalu 2010. godine ostvarila ukupan prihod od prodaje u visini od 504,2 milijuna kuna i neto dobit od 56,7 milijuna kuna, stoji u izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Navedeni prihod 2,6 posto je veći u odnosu na isti period prošle godine dok je neto dobit pod značajnim utjecajem jednokratne dobiti ostvarene prodajom stare proizvodne lokacije Neve. Bez jednokratnih utjecaja, neto dobit iznosi 16,8 milijuna, dobit iz poslovanja iznosi 31 milijun kuna i porasla je 2,8 posto, dok je dobit iz poslovanja prije amortizacije 7,1 posto veća nego godinu ranije i iznosi 43 milijuna kuna.

U ukupnoj prodaji kompanije hrvatsko tržište sudjeluje sa 55 posto, a međunarodna tržišta s 45 posto. Njemačka je ostala najveće inozemno tržište, a najveći je rast prodaje, uz slovensko tržište koje je raslo 181,9 posto, ostvaren u Srbiji s 10,5 posto.

Vlastite robne marke sudjeluju u prodaji s 42 posto, distribucija proizvoda robnih marki internacionalnih principala s 39 posto, Atlantic Farmacia s 11 posto, dok proizvodi koje Atlantic Grupa proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sustave u zemlji i inozemstvu čine 8 posto prodaje.

Prethodni članakSljedeći tjedan Pevec Varaždin ponovo u funkciji
Sljedeći članakGubitak Badela 1862 gotovo jednak temeljnom kapitalu