emil-tedeschi-atlantic-grupa-largeKompanija u 2013. godini planira nove investicije u Srbiji od oko pet milijuna eura

Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantic grupe, najavio je da ta kompanija u 2013. godini planira nove investicije u Srbiji od oko pet milijuna eura koje će se odnositi na modernizaciju postojećih kapaciteta, ali i mogućnost preuzimanja pojedinih kompanija u Srbiji, javlja novinska agencija Tanjug.

Tedeschi nije kazao koje će tvrtke u Srbiji biti preuzete jer je to poslovna tajna, ali je kazao da je u regiji, u segmentu prehrambene industrije, u tijeku značajna konsolidacija i okrupnjavanje, a Atlantic grupa će, kao jedna od vodećih kompanija u regiji, sigurno imati aktivnu ulogu u tome.

“Dosad su sva ulaganja koja smo imali u Srbiji imala dobre rezultate i bila su više nego dobrodošla kod lokalnih zajednica, zaposlenih, a bez obzira na manje izazove koji su normalni u poslu, smatram da je Srbija kvalitetna zemlja za investicije”, izjavio je Tedeschi.

Atlantic grupa je vlasnik tri proizvodne kompanije u Srbiji, Soko Štarka, Grand kafe i tvornice za proizvodnju flaširane vode i bezalkoholnih pića Palanački kiseljak i Cockta. (banka.hr)