nestle-iva-mladinic-lecicTijekom trećeg kvartala ove godine dvoje hrvatskih menadžera imenovano je na visoke inozemne pozicije unutar kompanije Nestlé, najvećeg svjetskog proizvođača hrane i pića.

Iva Mladinić Lečić, donedavno voditeljica sektora ljudskih potencijala te članica upravljačkog tima tvrtke Nestlé u Adriatic regiji, preuzela je s početkom rujna poziciju biznis partnera za kategorije unutar sektora ljudskih potencija u središnjici tvrtke Nestlé u Švicarskoj, u Veveyu.

Mladinić Lečić u Nestléu je od 2005. godine te se kao njezina najveća postignuća ističu izgradnja organizacije i jedinstvene Nestlé kulture kao i projekti razvoja talenata u iznimno zahtjevnim uvjetima unutar Adriatic regije.

Upravljanje sektorom ljudskih potencijala za Nestlé Adriatic preuzima David Gaal, koji ujedno postaje i članom upravljačkog tima. Gaal se Nestlé timu pridružio početkom 2009. te je do sada obavljao nekoliko funkcija unutar sektora ljudskih potencijala.

nestle-renata-matusinovicIstovremeno, Renata Matusinović, koja je do sada bila voditelj kategorije napitaka za Nestlé u Adriatic regiji i član upravljačkog tima, preuzima poziciju izvršne direktorice kategorije napitaka i člana upravljačkog tima u regiji Nestlé Češka & Republika Slovačka sa sjedištem u Pragu.

Matusinović je svoju karijeru u Nestléu započela 2004. godine kao menadžer grupe kategorija kave i pića.

Tijekom rada u tvrtki kao njezina najveća postignuća ističu se pozicioniranje robne marke Nescafé kao vodećeg brenda u kategoriji instant kava te uvođenje inovacija koje su postavile nove trendove na tržištima kave u regiji.

Upravljanje kategorijom pića u Adriatic regiji preuzima Atana Škalko s pozicijom izvršne voditeljice kategorije napitaka i članom upravljačkog tima, a koja uz ovu funkciju do daljnjega vodi i kontrolira i konditorski program za Nestlé u regiji.

Škalko je dio Nestlé tima od 2004. godine kada je svoju karijeru započela kao voditelj kategorije kulinarskih proizvoda.

“Izuzetno mi je drago što su dosadašnji rad i značajni rezultati domaćih stručnjaka prepoznati na inozemnim tržištima. Također, vjerujem kako će hrvatski stručnjaci svojim  znanjima i idejama značajno doprinijeti daljnjem rastu i razvoju poslovanja i inozemnih timova kojih su sada članovi”, izjavio je Marco Travaglia, generalni direktor za regiju Nestlé Adriatic.