Avenue Mall u Osijeku pred završetkom

Na gradilištu osječkog trgovačkog centra Avenue Mall danas je, postavljanjem zadnjeg krovnog elementa, obilježen završetak radova na konstrukciji objekta. Otvaranje je najavljeno za početak iduće godine.

Trgovački centar, na zapadnom ulazu u Osijek, prostire se na 62.000 četvornih metara, od čega je 26.700 četvornih metara maloprodajnog prostora. Investitor projekta, tvrtka GTC nekretnine istok, planira u ovome trgovačkom centru otvoriti više od 80 trgovina u kojima se predviđa zaposliti oko 600 djelatnika.

Trgovački centar imat će oko 1.200 parkirališnih mjesta, a u suradnji s austrijskom tvrtkom Cineplexx investitor će otvoriti prvo multipleks kino u ovoj regiji.

Glavni menadžer tvrtke GTC za Hrvatsku Siniša Slijepčević kazao je kako se otvorenje trgovačkog centra, u koji će biti uloženo oko 60 milijuna eura, očekuje početkom iduće godine, a da će objekt ove godine biti spreman za tehnički pregled.

Direktorica hrvatskog Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja sudjeluje u financiranju ovoga projekta, Zsuzsanna Hargitai kazala je kako je EBRD s tvrtkom GTC već surađivao na projektima u Poljskoj, Ukrajini, Srbiji i Bugarskoj, a izgradnja osječkog Avenue Mall-a je prvo značajnije ulaganje koje EBRD financira na području Slavonije i Baranje. (H)