Podravka nastavlja ulaganja u Lero i zbrinjava dio radnika

Iz Podravke su danas reagirali na članak objavljen u današnjem izdanju Novog lista koji piše da će koprivnička tvrtka preseliti brend bezalkoholnih pića Lero iz Rijeke u Lipik, pri čemu će 80-ak radnika dobiti otkaz.

“Uprava Podravke nastoji optimizirati sve proizvodne procese koji se odvijaju u okviru Podravke pa tako i u dijelu koji se odnosi na segment pića”, stoji u priopćenju iz koprivničke kompanije objavljenom na Zagrebačkoj burzi u kojem se dodaje da se “s obzirom na tržišne okolnosti, radi na projektu sjedinjenja proizvodnje asortimana pića na jednoj lokaciji, čime će se učiniti pozitivni pomak u troškovnom dijelu proizvodnje pića i samim time povećati konkurentnost proizvoda na tržištu”.

“Zaposlenike koji se nalaze u sustavu Lero d.o.o. nastojat će se na maksimalno prihvatljiv način zbrinuti, odnosno dijelu zaposlenika ponuditi drugo radno mjesto u sustavu Podravke, a dio zaposlenika zbrinut će se putem stimulativnih otpremnina koje će u svakom slučaju biti veće od zakonom propisanih”, ističu iz Podravke te poručuju da će i u budućnosti nastaviti ulaganja u razvoj asortimana pod markom Lero. (pd)