Badel 1862: Darko Knez novi predsjednik Uprave

Novi predsjednik Uprave Badela 1862 je Darko Knez, direktor đakovačkog Meteora, a čelno će mjesto u Badelu od početka svibnja preuzeti od Ive Markotića, koji je podnio ostavku na funkciju predsjednika i članstvo u Upravi, izvijestili su u utorak iz Badela 1862.

Naime, glavna skupština Badela danas je u skladu s nedavnim promjenama u vlasničkoj strukturi donijela odluke o promjenama u sastavu Nadzornog odbora i Uprave.

Tako su se dosadašnjim članovima Nadzornog odbora Danijelu Škugoru i Tomislavu Vujiću, kao novi nadzornici pridružili Ante Raspudić, Luka Burilović i Krešimir Starčević. Nakon skupštine održana je i konstituirajuća sjednica novog Nadzornog odbora na kojoj je za predsjednika tog tijela imenovan Ante Raspudić, direktor i član Uprave Meteora, koji je od veljače novi većinski vlasnik Badela 1862.

Nadzorni je odbor na današnjoj sjednici za novog predsjednika Uprave Badela 1862 imenovao Darka Kneza, koji će tu funkciju obavljati umjesto dosadašnjeg predsjednika Uprave Ive Markotića, a koji je podnio ostavku na funkciju predsjednika i članstvo u Upravi s učinkom od dana 30. travnja, navodi se u objavi Badela 1862.

Uz novoimenovanog Kneza, koji će tu funkciju obavljati od 1. svibnja, u Upravi Badela 1862 ostaju Domagoj Jelenc i Janko Štefanek.

“Kao novi većinski vlasnici Badela 1862, a imajući u vidu i predstojeće zadatke vezano uz provedbu plana restrukturiranja, uključujući i podmirenje još uvijek značajnog duga prema vjerovnicima, logično je i očekivano da se na izravan način uključimo u operativno upravljanje kompanijom”, istaknuo je Knez, koji je direktor đakovačkog Meteora.

Dosadašnji predsjednik Uprave Ivo Markotić odradio je zajedno sa zaposlenicima i menadžmentom izvrstan posao osiguravši održanje poslovanja u teškim i neizvjesnim vremenima za kompaniju i omogućivši da se u konačnici ipak uspješno zaključi predstečajna nagodba, rekao je Knez, dodajući kako razumiju njegovu želju da karijeru nastavi na nekoj sličnoj izvršnoj poziciji.

“Što se Badela 1862 tiče prioriteti su jasni – intenzivno razduživanje, s jedne strane, te održivi rast prihoda i daljnji razvoj poslovanja, s druge strane”, poručio je Knez.

Markotić je istaknuo kako je ponosan na sve što je kao krizni menadžer napravio u Badelu 1862, koji već treću godinu posluje s dobiti, uredno izvršava svoje obveze i kojemu kriza u Agrokoru ni na koji način nije ugrozila poslovanje.

Inače, đakovački je Meteor krajem siječnja ispunio obvezu provedbe dokapitalizacije Badela 1862, i to sklapanjem ugovora o kojim tražbine u iznosu od 184,15 milijuna kuna unosi u temeljni kapital Badela te uplatom novca u iznosu od 30 milijuna kuna.

Meteor je tako u dokapitalizaciji Badela sudjelovao s ukupno 214,15 milijuna kuna te stekao 21.414.842 dionice odnosno 84,29 posto dionica Badela 1862. (Hina)

Prethodni članakNova imenovanja u Zagrebačkoj pivovari
Sljedeći članakVelpro potpisao ugovor s Udrugom trgovaca Sisak i Udrugom trgovaca Zadarske županije