Badel 1862 s kineskim partnerom osniva tvrtku u Kini

badel-1862-tadee-holding-potpisivanje-ugovora-003Tvrtke Badel 1862 i kineska Tadee Holding Group potpisale su danas ugovor o zajedničkom ulaganju kojim će se osnovati trgovačko društvo u Kini pod tvrtkom Badel 1862&Tadee Joint Venture Company.

Ugovor se odnosi na zajedničko ulaganje u prodaju, distribuciju i marketing vina i jakih alkoholnih pića iz proizvodnog asortimana Badela na kineskom tržištu.

Ugovor su potpisali generalni direktor Badela Srđan Oreb i potpredsjednik Tadee Holding Group Zhang Zhuben.

Ovaj ugovor je kruna jednogodišnjih pregovora i stvara pretpostavke za dobar posao, kazao je Oreb navodeći da je ugovor vrijedan 1,5 milijuna eura.

Ovo je pionirski pothvat, očekuje nas borba sa konkurencijom, no mi smo spremni, istaknuo je Oreb dodajući da su pronašli kvalitetnog partnera te se nada dobrim poslovnim rezultatima na kineskom tržištu.

Zhang Zhuben je naglasio kako suradnja dviju tvrtki ima velikog potencijala dodajući kako je Kina veliki uvoznik vina.

Potpisivanju ugovora nazočili su prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Ganter Kuterovac, veleposlanik Narodne Republike Kine u Hrvatskoj Shen Zhifei koji su pozdravili suradnju dviju kompanija i istaknuli značaj ovog ugovora za unapređenje gospodarskih odnosa Hrvatske i Kine.

Čačić je između ostalog kazao kako je potpisivanje ovog ugovora više simbolična nego materijalna vrijednost, no i takva simbolična još uvijek je najveći izvoz hrvatskih vina koji je do sada realiziran. Vjeruje da će se to uskoro promijeniti s obzirom na kvalitetu i potencijal koji Hrvatska ima u vinarstvu.

Tri su stepenice za suradnju dvije zemlje, a to je postaviti pravni okvir, precizno detektirati koji instrumenti i institucije se mogu koristiti u toj suradnji (razvojne banke, komore) i projekti na kojima se može surađivati, kazao je Čačić.

Iz Badela 1862 ističu izuzetno veliki potencijal kineskog tržišta. Kina je na prvom mjestu količinske potrošnje alkoholnih pića, predviđa se da će kinesko tržište alkoholnih pića narasti sa 47 milijardi litara u 2009. na 61 milijardu litara u 2014.

U ovoj tvrtki početkom prosinca 2011. završena je dokapitalizacija i vlasničko restrukturiranje upisom promjene vlasničke strukture u sudski registar, nakon čega država u Badelu 1862 ima 70 posto kapitala, a zajedno s Kapitalnim fondom više od 76 posto. (H)

Prethodni članakIndija dopustila otvaranje dućana stranih brendova
Sljedeći članakPotpisivanje ugovora između Badela 1862 i kineske tvrtke Tadee Holding Group