Tvrtka Barilla preuzela je većinski udio u britanskom proizvođaču Pasta Evangelists i tako ponovno ušla na tržište svježe tjestenine, izvijestio je Reuters. Kompanije nisu objavile vrijednost transakcije, ali su neki izvori naveli kako je Barilla izdvojila otprilike 40 milijuna funti.

Pasta Evangelists, osnovana 2016., dostavlja kutije svježe tjestenine klijentima širom Velike Britanije. Prodaje putem svog webshopa, ali također dostavlja i putem servisa kao što su Ocado, Amazon, Marks & Spencer te u trgovini Harrods Food Hall. Prošle je godine zabilježila rast prodaje od 300 posto dostavivši više od milijun porcija tjestenine, objavila je talijanska Barilla.

Uvjeti preuzimanja podrazumijevaju da Pasta Evangelists nastavi poslovati samostalno pod vodstvom glavnog izvršnog direktora i osnivača Alessandra Savellija te osnivača Chrisa Rennoldsona i Finna Laguna koji će zadržati značajan udjel u kompaniji.

Zbog krize izazvane koronavirusom “potražnja za svježe pripremljenom, premium hranom je u porastu, a također raste i korištenje e-commercea”, izjavio je Gianluca Di Tondo, direktor marketinga Barille.

Ova je talijanska obiteljska tvrtka odustala od proizvodnje svježe tjestenine 1998. kako bi se fokusirala na proizvodnju sušene.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!