Povodom 170. godišnjice osnutka tvornice tjestenine, svog najdugovječnijeg i 100% riječkog branda, PIK Rijeka je predstavila novi gastronomski užitak mediteranske prehrane, liniju tjestenine Mediteranska Oaza, pripremljenu od najkvalitetnije krupice durum pšenice.

MO tjestenina1Riječka tjestenina, već dobro poznato ime među ljubiteljima tjestenine, nastavak je višestoljetne tradicije čiji počeci sežu u rano 19. stoljeće, kada su u Rijeci postavljena prva postrojenja po uzoru na talijanske manufakture u Genovi i Napulju.

Riječka tjestenina PIK nudi tjesteninu na bazi krupice tvrde pšenice poznatije pod nazivom durum, jajnu tjesteninu i tjesteninu s dodacima, špinatom i trecolore.

U programu “Zlatno zrno žita”, PIK nudi tjesteninu na bazi cjelovitoga zrna pšenice.

Nastala spojem stoljetne tradicije i moderne tehnologije, Mediteranska Oaza proizvodi se isključivo od durum krupice koja ima visok sadržaj bjelančevina i dijetalnih vlakana, bogata je mineralnim elementima (kalij, željezo i fosfor) i vitaminima (tiamin i niacin), ne sadrži jaja pa stoga nema kolesterola, a njena kvaliteta najbolje dolazi do izražaja u okusu i izgledu.

Važno je ukazati i na prisutnost betakarotena, od čega je tjestenina prirodno žuta. Složeni ugljikohidrati durum krupice, koji su preporuka u “Smjernicama za zdravu prehranu”, osiguravaju opskrbu energijom na produljeno vrijeme, čime se izbjegavaju nagle promjene stope glukoze u krvi, te se zbog toga smatra poželjnom namirnicom u prehrani dijabetičara i vegetarijanaca.

Posebna briga o sušenju na tradicionalan način, na nižim temperaturama, osigurava joj veće nutritivne vrijednosti i kao takva prikladna je za sve vrste jela.

Proizvedena od najkvalitetnijih sirovina, Mediteranska Oaza nudi oblike Penete 500g, Vijak 500g, Mali vijak 500g, Leptiri 500g i Lazanje ravne 500g.

O kvaliteti Riječke tjestenine govore i nagrade za kvalitetu proizvoda i izvrsnost jela “Zlatni rezanac” i “Brončani rezanac” osvojene na Festivalu tjestenine u Opatiji i Vodicama.