Tijekom 2016. prodajna mreža povećana je za 11 novih trgovina i 71 radno mjesto, a u proteklih deset godina Bipa je na području Hrvatske narasla na ukupno 90 poslovnica i 445 zaposlenika

Protekle fiskalne godine Bipa Hrvatska zabilježila je porast bruto prometa od 22,01 posto u odnosu na 2015. godinu te je ukupna prodaja narasla na gotovo 60 milijuna eura. Tako je Bipa Hrvatska ponovno nadmašila poslovne rezultate koji su već prethodne godine bili izvrsni.

U 2017. godini Bipa slavi desetu obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj. Od dolaska na hrvatsko tržište 2007. godine kompanija bilježi stalan rast s desetak novih prodavaonica i oko 50 novih radnih mjesta godišnje. Tijekom prošle godine, prodajna mreža povećana je za 11 trgovina, čime je otvoreno i 71 novo radno mjesto. Na kraju prošle godine Bipa je na hrvatskom tržištu imala 90 trgovina u kojima su osigurana konkurentna primanja za ukupno 445 zaposlenika.

Bipa stvara dodanu vrijednost ne samo za svoje kupce, zaposlenike i dioničare, već i za hrvatsko gospodarstvo. “U 2016. godini Bipa je u razvoj poslovanja uložila četiri milijuna eura i namjera nam je uložiti još četiri milijuna eura tijekom ove godine. Naš je cilj u idućih pet godina otvoriti oko 50 novih trgovina te sukladno tome stvoriti i brojne nove prilike za zaposlenje u Bipa-i. Planiramo povećati naš izvrstan predani tim jer upravo zahvaljujući zaposlenicima možemo nastaviti stvarati novu vrijednost ne samo za kupce i dioničare, već i druge dionike – partnere, dobavljače i gospodarstvo u cjelini”, rekao je glavni izvršni direktor kompanije Bipa Hrvatska Markus Geyer.

Iznimno uspješnu prošlu godinu obilježila je i prodaja kompanije Billa Hrvatska kompaniji Spar Österreichische Warenhandels AG, čime se grupacija Rewe u Hrvatskoj povukla s tržišta maloprodaje hrane.

“Nakon desetljeća zajedničkog poslovanja s Billom te neprekidnog širenja i rasta, Bipa će sada samostalno potvrditi svoju poziciju na hrvatskom tržištu drogerija. Sve što smo uspjeli ostvariti u proteklih deset godina dovelo nas je do točke na kojoj se trenutno nalazimo – zdrav smo i potpuno afirmiran vodeći igrač i odlučni smo nastaviti daljnji razvoj istim tempom”, istaknuo je glavni operativni direktor kompanije Bipa Hrvatska Davor Katalinić.